Nedeljković o ‘novoj’ SL: Kozmetička promena, i dalje će se pitati bivši potpredsednik

FOTO: Medija centar/Dejan Nedeljković

„Novo rukovodstvo Srpske liste je samo kozmetička promena i služi za unutrašnju politiku, pogotovu za Sever Kosova, kako bi narodu zamazali oči jer su na čelu liste neki doktori, a ne kao do sada – vatrogasac i konobar sa doktoratima, i kako bi uspeli da ljude izvuku na neke eventualne nove kosovske izbore“, ocenio je za KoSSev građanski aktivista Dejan Nedeljković.

Nedeljković naglašava da sa druge strane, niko nije spreman da na novo kosovske izbore na Severu i izađe „posle svega“.

„Pogotovu posle tri naša ubijena sugrađana, jer će reći – ‘evo, ovi što su bili loši, makli smo ih, sad smo doveli nove ljude'“, kaže, dodajući:

„Da ne pričam da je na Severu ostao samo stariji sloj ljudi koji veruju doktorima, jer su im takvi potrebni za lečenje i imaju poverenja u njih“.

Nasuprot ovoj generaciji, Nedeljković upozorava da su ugrožene mlade generacije novonastalom situacijom.

„Mladih, na žalost, posle barikada od pre godinu dana, haosa od strane Kurtija i zadnjih incidenata u Banjskoj, više skoro i da nema jer su za muškim ‘glavama’ otišle i njihove supruge i deca“, ukazuje Nedeljković.

„Stoga, u suštini, kozmetička promena ne menja ništa u delovanju SL. I dalje će se o njenom radu, kao i kadrovskim rešenjima, pitati njihov bivši potpredsednik stranke, kao što je u Srbiji Vučević predsednik SNS, a zna se da Vučič donosi sve odluke“, zaključuje Nedeljković za KoSSev.

Posle ostavke Milana Radoičića na funkciju potpredsednika ove stranke, nakon što je preuzeo odgovornost za napad i sukob sa Kosovskom policijom u kojem je ubijen policajac, kao i najmanje tri navodna napadača, Srpska lista je danas dobila novo ruho.

Dosadašnji direktor KBC Kosovska Mitrovica Zlatan Elek novi je predsednik Srpske liste umesto preduzetnika i predavača Gorana Rakića. Novi potpredsednici su: Dragiša Milović, bivši gradonačelnik opštine Zvečan, Ivan Zaporožac, od petka predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica i direktor Školske uprave za Kosovo i Metohiju, gradonačelnik Štrpca, Dalibor Jevtić, zatim Tanja Vujović, dekan Ekonomskog fakulteta i Dragana Antonijević, direktorka Studentskog centra.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.