Nastavnik iz Đakovice optužen za seksualno zlostavljanje 27 učenika

Hapšenje policija

Protiv nastavnika albanskog jezika i književnosti u osnovnoj školi „Mazlum Kepuska“ u Đakovici podignuta je optužnica da je seksualno zlostavljao čak 27 učenika, javili su kosovski mediji. Ovo je treći slučaj seksualnog zlostavljanja maloletnih lica sa kojim je kosovska javnost u ovoj nedelji upoznata.

„Prema optužnici, optuženi B. V, od septembra 2018. godine, kao nastavnik albanskog jezika u osnovnoj školi ‘Mazlum Kepuska’, Đakovica, kontinuirano je seksualno zlostavljao 27 učenika u učionici u ovoj školi, koristeći zavodljive reči, milovanjem po licu i različitim delovima tela,” navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Osnovno tužilaštvo u Đakovici danas je podiglo optužnicu protiv optuženog B.V.

Slučaj seksualnog zlostavljanja maloletnog lica takođe je zabeležen pre dva dana u Klokotu, javila je danas Kosovska policija, potvrdivši jučerašnje navode pojedinih prištinskih medija.

Osumnjičenog Srbina, kako se navodi u izveštaju Kosovske policije, uhvatili su na delu članovi porodice žrtve – Srpkinje, i fizički su ga napali i ujedno pričinili materijalnu štetu na njegovom automobilu.

Sa druge strane, kosovski mediji juče su, izveštavajući o ovom slučaju, pisali da je osumnjičeni Srbin zapravo bivši pripadnik KBS-a, M.S. iz rezervnog sastava, kao i da je žrtva 15-godišnja devojčica.

Nedavno je takođe zabeležen slučaj silovanja 16-godišnjakinje koje je počinio njen nastavnik, a potom i policajac kojem se obratila kako bi prijavila silovanje, preneli su kosovski mediji.

U znak solidarnosti, u Glogovcu je juče održan protest učenika srednje škole i predstavnika civilnog društva sa zahtevom da se protiv lica koja su zlostavljala devojku preduzmu neophodne mere kao i da se smeni direktor policije.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.