Uhapšen bivši srpski pripadnik KBS, navodno seksualno zlostavljao maloletnicu

Vest je ažurirana

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Jedan pripadnik Kosovskih bezbednosnih snaga osumnjičen je za seksualno zlostavljanje devojčice od 15 godina.

22:45 – Bivši pripadnik KBS, Srbin

KoSSev: U međuvremenu, kosovski mediji javljaju da se radi o bivšem pripadniku KBS, srpske nacionalnosti, M.S. iz rezervnog sastava. On je, kako je Indeksonline javio, van KBS od pre sedam meseci.

Isti medij podseća i na to da je preko 20 pripadnika Kosovskih bezbednosnih snaga iz regiona Gnjilana kolektivno podnelo zahteve za povlačenje zbog pritisaka iz Beograda.

Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu navelo je da je osumnjičeni M.S. uhapšen i da mu je izrečena mera pritvora od 48 sati zbog sumnje da je počinio krivično delo seksualno zlostavljanje lica ispod 16 godina.

„Postoji osnovana sumnja da je 7. februara 2019. godine, u selu Mogila, opština Vitina, osumnjičeni M.S., pripadnik KBS-a, seksualno zlostavljao maloletnicu staru 15 godina, kojoj je zbog zloupotrebe prouzrokovao i telesne povrede, i koja se trenutno nalazi u regionalnoj bolnici u Gnjilanu, radi medicinskog tretmana,“ navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Tužilaštvo će u zakonskom roku protiv osumnjičenog podneti zahtev za određivanje pritvora nadležnom sudu u Gnjilanu.

Ovo nije jedini slučaj koji je nedavno prijavljen za seksualno uznemiravanje.

Šesnaestogodišnjakinju iz opštine Glogovac seksualno je zlostavljao njen nastavnik, a zatim i istražni policajac kada je prijavila slučaj Policiji Kosova.

Učenica stara 16 godina iz Glogovca otišla je u policiju da prijavi svog profesora. Umesto toga, umesto da dobije pomoć, pronašla je policajca „porobljivača“.

Tri dana nakon objavljivanja ovog slučaja, uhapšen je istražni policajac, Veselj Veselj, učitelj, Škeljezen Đekaj i ginekolog Fehmi Ahmeti. Održana su i dva protesta, jedan u Prištini i drugi u Glogovcu. Danas je Skupština Kosova održala i vanrednu sednicu ovim povodom.

Pročitajte još: Protest zbog devojke koju je silovao nastavnik, pa policajac kome je to prijavila

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.