Nastavlja se sa zaplenom mašina za rudarenje kriptovaluta: U Prištini zaplenjeno 39

Nakon jutrošnje akcije u zaseoku Vračeva kod Leška, kada su na jednom mestu zaplenjene čak 272 mašine za rudarenje kriptovaluta, policija je nastavila sa sličnim akcijama i u rejonu Prištine. Tako su policajci severne policijske stanice u Prištini pružili podršku timovima KEDS-a, zaplenivši 39 mašina za rudarenje kriptovaluta.

Od ovog broja, 35 mašina je u trenutku zaplene bilo u funkciji. Kosovska carina je obaveštena a sve buduće radnje u vezi sa ovom zaplenom preduzimaće se u koordinaciji sa njima.

A u jutrošnjoj akciji koja je sprovedena u selu Trebiće kod Vračeva, zaplenjene su 272 mašine za rudarenje, dok je jedno lice uhapšeno.

Pre dva dana u Južnoj Mitrovici zaplenjeno je 67 ovih mašina, a istog dana u selu Surkiš u Podujevu tri uređaja.

Kosovske vlasti su prošle nedelje odlučile da se obustavi proizvodnja kriptovaluta na Kosovu i to u okviru vanrednih mera zbog energetske krize koja je zahvatila Kosovo.

Tako je i kosovski ministar finansija Hekuran Murati na današnjoj konferenciji za medije kazao da je odluka o zaustavljanju proizvodnje kriptovaluta na Kosovu bila neophodna.

Radi se o privremenom ograničenju proizvodnje kriptovaluta, „kako bi se sačuvali džepovi građana“, kazao je, a javili prištinski elektronski mediji.

Policija je naglasila da će se ovakve akcije nastaviti sve do potpune primene odluke kosovske skupštine i vlade.

Murati: 272 zaplenjena uređaja za kriptovalute trošila struju za 500 domaćinstavaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.