Kosovska policija u Južnoj Mitrovici zaplenila 67 uređaja za rudarenje kriptovaluta

Kosovska policija zaplenila je u Južnoj Mitrovici 67 uređaja za proizvodnju kriptovaluta. Prethodno je u podujevskom selu Surkiš zaplenila tri ovakve mašine.

Inspektori Regionalne direkcije policije u Južnoj Mitrovici, izvršili su danas raciju u Južnoj Mitrovici, kasno večeras saopštila je Kosovska policija.

Prilikom pretresa zbog nezakonitih radnji pronađeno je i oduzeto 67 uređaja povezanih na električne i internet uređaje za koje se sumnja da se koriste za proizvodnju kriptovaluta.

Iako nema podataka da je neko i uhapšen, policija je navela da su identifikovali osumnjičenog.

O preduzetim radnjama i oduzetoj opremi, obavešten je tužilac, koji je, kako dalje navodi policija, predložio carinskim organima da nastave istragu.

O zapleni mašina za rudarenje u Podujevu, čitajte u posebnoj vesti.

Kosovske vlasti su prošle nedelje odlučile da se obustavi proizvodnja kriptovaluta na Kosovu i to u okviru vanrednih mera zbog energetske krize koja je zahvatila Kosovo.

Tako je i kosovski ministar finansija Hekuran Murati na današnjoj konferenciji za medije kazao da je odluka o zaustavljanju proizvodnje kriptovaluta na Kosovu bila neophodna.

Radi se o privremenom ograničenju proizvodnje kriptovaluta, „kako bi se sačuvali džepovi građana“, kazao je, a javili prištinski elektronski mediji.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.