Kosovska policija u raciji u podujevskom selu zaplenila tri mašine za rudarenje kriptovaluta

Kosovska policija zaplenila je u Podujevu tri uređaja za proizvodnju kriptovaluta, javila je Kosovska policija večeras. Takođe, mašine za rudarenje, i to njih 67 zaplenjeno je i u Južnoj Mitrovici.

U Podujevu je racija sprovedena danas oko 16 časova. U akciji sa policijom učestvovale su i ekipe KEDS-a i to u selu Surkiš gde su i mašine zaplenjene.

Obaveštena je i kosovska carina, a nastavlja se sa primenom daljih radnji upravo u koordinaciji sa carinom, navodi Kosovska policija, bez daljih detalja.

O akciji u Južnoj Mitrovici, čitajte u posebnoj vesti.

Kosovske vlasti su prošle nedelje odlučile da se obustavi proizvodnja kriptovaluta na Kosovu i to u okviru vanrednih mera zbog energetske krize koja je zahvatila Kosovo.

Tako je i kosovski ministar finansija Hekuran Murati na današnjoj konferenciji za medije kazao da je odluka o zaustavljanju proizvodnje kriptovaluta na Kosovu bila neophodna.

Radi se o privremenom ograničenju proizvodnje kriptovaluta, „kako bi se sačuvali džepovi građana“, kazao je, a javili prištinski elektronski mediji.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.