KP: Fizički napad u Leposaviću, uhapšene tri osobe pa puštene nakon ispitivanja; detalji o optužbama i hapšenju Sofronijevića

FOTO: KoSSev

Kosovska policija registrovala je u novom izveštaju slučaj nanošenja lakih telesnih povreda u ulici 24. novembar u Leposaviću.

Napad se navodno dogodio u subotu, u 02:15 časova.

Muškarac sa Kosova prijavio je policiji da su ga fizički napale dve nepoznate osobe.

Zadobio je lakše telesne povrede, te mu je ukazana medicinska pomoć.

Policija je, međutim, nakon sprovedene istrage, identifikovala i uhapsilla tri osobe sa Kosova, od kojih je jedan maloletnik.

Osumnjičeni su nakon ispitivanja pušteni. Istraga je u toku.

KP: Sofronijević sa drugima napao policijske službenike

U današnem policijskom izveštaju našao se i jučerašnji slučaj hapšenja Srbina Srećka Sofronijevića prilikom pokušaja prelaska Brnjaka.

Iz policije i danas navode da je hapšenje izvršeno zbog toga što je ova osoba, navodno, navodno u saradnji sa još nekoliko osumnjičenih 13. 10. 2021. godine, napala policijske službenike koji su sprovodili sudski nalog za pretres. Sofronijeviću je određeno 48-časovno zadržavanje.

Sumnjiči se za više krivičnih dela: „teško ubistvo u pokušaju“, „napad na službeno lice“, „posedovanje, kontrola ili neovlašćeno držanje oružja“, „poziv na otpor, učešće u nemirima i huliganstvo“, „uništavanje ili oštećenje imovine.

Sofronijević je upravo tog 13. oktobra 2021. godine bio ranjen u leđa tokom akcije Specijalne policije Kosova u Zvečanu.

Srpske vlasti su optužile Kosovsku policiju tada za neosnovano ranjavanje. Kosovska strana je tada navela da tek treba da se utvrdi sa koje strane je metak došao. Prema svedočenjima više meštana, on nije bio učesnik u protestima tada.

Jučerašnje hapšenje naišlo je na kritike i osude zvaničnog Beograda i Srpske liste.

Više o tome u posebnim vestima:

KP potvrdila, Sofronijević se tereti za „teško ubistvo u pokušaju“, „napad na službeno lice“, „huliganstvo“…

Kancelarija za KiM prvo pozvala MZ da proprati slučaj, a potom: Nalogodavci Sofronijevićevog hapšenja…

SL o hapšenju Sofronijevića: Umesto da uhapse onog ko mu pucao u leđa, hapse…Kancelarija za KiM o Sofronijevićevom hapšenju: Da se uključi međunarodna zajednica jer se Srbima…

Na Brnjaku uhapšen Srbin, bio ranjen 2021, tokom akcije Specijalne policijePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.