Mustafa: Glasanje o nepoverenju vladi je demokratski instrument, saradnja sa Nemačkom i Francuskom važna za LDK

Aljbin kurti isa mustafa-600x360
FOTO: Gazeta Express

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Predsednik LDK Isa Mustafa reagovao je na nedavnu situaciju u vezi sa koronavirusom – predlogu za izglasavanje nepoverenja Kurtijevoj vladi.

„Saradnja sa Nemačkom i Francuskom, kao i sa drugim zemljama Evropske unije, od suštinskog je značaja za LDK i Kosovo. Kosovo je uvek uživalo snažnu podršku ovih zemalja. Zato razumemo njihovu zabrinutost zbog trenutne situacije na Kosovu. LDK je učinio sve kako bi ubedio našeg koalicionog partnera da sarađuje uz razumevanje, ali nismo uspeli. Umesto toga, on je uporno činio jednostrane akcije štetne po LDK”, napisao je Mustafa.

Mustafa kaže: „I mi smo svesni ove situacije sa koronavirusom, ali to je izabrao i izazvao g. Kurti a ne LDK u svakom slučaju i bez ikakvog povoda“.

„Naši ministri će dati sve od sebe, sve dok gospodinu Kurtiju budu davali prostor da se bori protiv virusa. Izglasavanje nepoverenja je demokratski instrument. Prema Ustavu, ima pravo poslanika koji su to potpisali, a ne samo LDK. LDK uverava da ostaje posvećen produbljivanju saradnje sa zemljama EU, kao članom porodice EPP, u evropskim i evroatlantskim integracionim procesima, dijalogu i borbi protiv kriminala i korupcije i jačanju vladavine zakona“, zaključio je Mustafa.

Pročitajte još:

Fon Kramon Kosnetu: Kako može da Vam bude drago da vidite da vlada doživi kolaps tokom pandemije

Nemačka i Francuska podržale Kurtija, Amerikancima drago da se održi sednica o nepoverenju vladi

Sednica kosovske skupštine o izglasavanju nepoverenja Kurtijevoj vladi sutra u 11 časova

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.