Molićaj pušten: Nikakva autoritarna brutalnost ne može silom da suzbije opoziciju

FOTO: Kallxo

Izvor: Kallxo (Tekst je izvorno preveden sa albanskog osim naslova koji je adaptiran)

Predsednik Socijaldemokratske partije Dardan Molićaj (Molliqaj) opisao je svoje hapšenje od strane kosovske policije kao nezakonito.

„Pušten sam posle 2-3 sata jer nisu mogli da me zadrže kada su i nalog za hapšenje i hapšenje bili nezakoniti“, rekao je Molićaj u svom odgovoru.

Ne postoji drugi oblik autoritarne brutalnosti koji pokušava da suzbije stvarnu opoziciju silom.

„Temelji Kurtijeve vlade su poljuljani, samim tim i ove nezakonite policijske radnje“, rekao je lider PSD-a i opisao ovo hapšenje kao jasan rezultat političkog pritiska, pokušaja zastrašivanja i demonstracije sile, prema njegovim rečima, dok raste građansko protivljenje ovoj vlasti.

„Zašto su izabrali tačno jedan dan pre protesta veterana da aktiviraju ovu poternicu koja je raspisana pre dve nedelje zbog potpuno drugog slučaja?! Zašto su me odmah pustili, a da me nisu poslali u tužilaštvo ili sud?!“, rekao je, između ostalog, Molićaj.

Još jedan član PSD-a, Frašer Krasnići (Frasher Krasniqi), uhapšen je danas zbog sumnje da je ometao policajce u vršenju njihovih dužnosti. Reagovao je i Krasnići.

On je takođe opisao svoje hapšenje kao nezakonito:

„Ovo je lice Kurtijeve vlade. Bili smo brutalno uhapšeni zbog pokazivanja sile, a pušteni smo posle dva sata jer je hapšenje bilo nezakonito. Ne razlikuje se samovolja totalitarnog mentaliteta“, rekao je Krasnići.

KoSSev: Šta se danas događalo u Prištini čitajte u: Protest bivših pripadnika OVK, čekaju da se sastanu sa Kurtijem, prekid sednice, pokušaj upada u skupštinu, uhapšen Moljićaj

Za Dardanom Molićajem raspisana poternicaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.