Ministarstvo prosvete: Ocenjivanje u školi – u manjim grupama i uz poštovanje mera

Škola
Foto: Beta/Hina/ Admir Buljubašić

U periodu dok traje nastava na daljinu, učenici u manjim grupama, u dogovoru sa nastavnicima, mogu da dođu u škole radi proveravanja znanja, usmenim ili pisanim putem, u skladu sa pravilnicima o ocenjivanju i propisanim epidemiološkim merama, saopštilo je Ministarstvo prosvete Srbije.

U dopisu upućenom školama saopštili su da prilikom ocenjivanja treba insistirati na bitnim sadržajima i aktivnostima, odnosno na onima koji su ključni za ostvarivanje očekivanih ishoda nastave i učenja.

Dodaju i da se za pružanje stručne pomoći u osiguranju kvaliteta ocenjivanja, direktori  mogu obratiti prosvetnim savetnicima u nadležnoj školskoj upravi.

Ovaj predlog Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da se omogući dolazak učenika i nastavnika u školu zbog ocenjivanja, u manjim grupama i uz poštovanje svih epidemioloških mera podržao je Krizni štab na sednici održanoj u sredu, precizira se u saopštenju.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.