Mehaj u Albaniji sa porodicom bivšeg pripadnika OVK: „Nepravedno su postavili granicu između nas“

KBS VOjska Albanije
FOTO: Armend Mehaj

Uoči državnog praznika Albanije – Dana zastave, pripadnici KBS-a i Vojske Albanije sprovode zajedničke aktivnosti. „Zajedno smo jači“, poručio je kosovski ministar odbrane, Armend Mehaj koji takođe boravi u ovoj zemlji, a gde je posetio porodicu bivšeg pripadnika OVK.

28. novembra u Albaniji se obeležava 110. godišnjica nezavisnosti, uoči ovog praznika kosovsko i albansko ministarstvo odbrane sprovode zajedničke aktivnosti.

„Zadovoljstvo mi je da sa vama podelim fotografije sa aktuelnih aktivnosti koje zajedno sa našom braćom i sestrama Republike Albanije sprovodimo u akademiji, školama i vojno profesionalnim centrima oružanih snaga Republike Albanije“, poručio je na svom Fejsbuk profilu kosovski ministar odbrane.

On je objavio 28 fotografija za, kako je naveo „naš zajednički 28. novembar“.

„Zajedno smo jači“, poručio je ovaj ministar.

Mehaj je ujedno u Markaju i Topoji posetio, kako je naveo, „porodicu mučenika Biljbilja Brećanija (Bylbyl Breçani)“, odakle se požalio na „nepravedno postavljenu granicu“.

„Nepravedno su postavili granicu između nas, iako su nas razdvojili, nikada u tome nisu uspeli. Dakle, kada je Kosovo bilo u dimu i plamenu, naša braća i sestre su odmah otišli ​​i prešli na stranu Oslobodilačke vojske Kosova. Hrabri i odlučni, uvek su bili među najuglednijim borcima. Borba za slobodu Kosova je dokaz da zajedno, samo zajedno možemo uspeti“, poručio je Mehaj.

Uoči državnog praznika Albanije u Tirani se ujedno sutra održava zajednička sednica kosovske i albanske skupštine, te su osim Mehaja u ovu zemlju otputovali i drugi prištinski zvaničnici. Osim zajedničke sednice, očekuju se i druge manifestacije.

U ponedeljak je, povodom albanskog dana zastave, neradni dan i na Kosovu.

Pročitajte još:

Džačka u PR: Albanci danas važan faktor stabilnosti i mira u regionu

U nedelju zajednička sednica kosovske i albanske vladePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.