Likovna kolonija Jesen u Prizrenu po deveti put

Dom kulture „Gračanica“ i Galerija umetnosti Priština organizuju sedmodnevne likovne susrete „Jesen u Prizrenu“.

Umetnici će od 01. novembra 2023. godine sedam dana stvarati u manastiru Svetih Arhangela kod Prizrena, saopštio je Dom kulture.

Ovo izuzetno mesto, grad Prizren sa svojim duhovnim, kulturnim i istorijskim vrednostima ugostiće sedam slikara: Miljanu Drašković iz Užica, Šandora Šlajfa iz Novog Sada, Teodoru Rakidžić iz Beograda, Mariju Stanojlović iz Pančeva, Ivana Galjaka iz Zubinog Potoka, Nevenu Кostić iz Кragujevca i Milana Đurića iz Budimpešte.

„Jesen u Prizrenu“ je kolonija tematski vezana za izuzetne simbole i dragulje nasleđa srpskog naroda i održava se po osmi put.

„Ovom kolonijom nastojimo da održimo kontinuitet povratka stvarajuće umetnosti i kulture u ovaj grad, u kome je do rata 1999. godine živelo više od deset hiljada Srba. U toku kolonije slikari će posetiti manastire Visoki Dečani i Pećku patrijaršiju“, naveli su u saopštenju.

Izložba radova biće održana u Prizrenu i Gračanici.

Pokrovitelji kolonije su Кancelarija za KiM i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, uz podršku Eparhije raško-prizrenske.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.