Leposavić: Pokušaj bekstva, policija pucala u gume

Pogranična policija - granica
FOTO: KoSSev

U ranim predvečernjim satima pogranične jedinice Kosovske policije u mestu Jošanica, u opštini Leposavić, otvorila je vatru na vozilo sa KG registarskim oznakama nakon što je vozač u okviru rutinske kontrole odbio da se zaustavi. Pripadnici pogranične policije pucali su u gume, kako bi vozača primorali da zaustavi vozilo. Nema povređenih, rekao je u izjavi za KoSSev, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

Rutinskom kontrolom u selu Jošanica, u opštini Leposavić,  nešto pre 19 i 30 časova, pripadnici pogranične jedinice Kosovske policije pokušali su da zaustave kombi crvene boje kragujevačkih registarskih oznaka.

Pošto se vozilo nije zaustavilo, pripadnici policije otvorili su vatru.

Portparol Kosovske policije naglasio je da je pucano u gume, kako bi primorali vozilo da se zaustavi, do čega nije došlo.

Vozilo se udaljilo u pravcu Sočanice.

Radović je saopštio da nije bilo povređenih.

Daljom proverom utvrđen je identitet osobe iz vozila, a reč je o M.Z. iz sela Vuča, takođe u opštini Leposavić.

Istraga je u toku.

Na snazi je „Čelični prsten“ – primena operativnog plana koji policija pokreće neposredno po izvršenju nekog (krivičnog) dela, ili bekstva i podrazumeva kontrolu vozila i lica.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.