Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Bivši američki predsednik Bil Klinton stigao je na prištinski aerodrom „Adem Jašari”, gde su ga dočekali prvi zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli i bivša predsednica Kosova Atifete Jahjaga. „Dobrodošli u svoju porodicu na Kosovu, gospodine predsedniče”, napisao je Pacoli na Fejsbuku, gde je takođe postavio nekoliko fotografija dolaska Bila Klintona.

Koliki poltron i kakva ulizica treba da budeš da bi izrekao ovako šta. Niti je ovaj predsednik, niti mu je ovo na Kosovu porodica, čak ni u metaforičnom smislu. Kada sam se opredeljivao da li ću u životu biti takva nula ili ću držati do sebe, opredelio sam se za ovo drugo. Znam da je ovaj njegov karakter profitabilan a moj nije, ali mi nije žao.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da samit u Parizu, zakazan za 1. jul, možda neće biti održan, ali da to nije krivica Kosova. „Naša država je dokazala da je ozbiljna, uradili smo domaći zadatak i napredovali smo u mnogim pitanjima, spremni smo … Ako Srbija ne želi dijalog, ne možemo ih prisiliti da dođu u Pariz ili bilo gde drugde. Uslov za ukidanje takse i nastavak dijaloga nije ispravan i ne može se desiti“.

Ništa od ovoga što ovaj priča nije tačno i ni u čemu nije u pravu. Njegova sreća je jedino u tome što sa druge strane u fol političkim prepucavanjima i mudrolijama ima pacera, pozera, foliranta i konačno luzera koga su svi odavno pročitali.

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je jutros poplavljeno selo Banjevac kod Krupnja, zaselak Mamići, u kojem se izlila reka Bogoštica i uništila zasade malina i dvorišta domaćinstava. Na lokaciji koju je obišao Vučić u toku su radovi na sanaciji kolovozne konstrukcije oštećene prilikom poplava. Kako je objavljeno na instagram nalogu „Budućnost Srbije”, Vučić je u razgovoru sa stanovnicima sela Banjevac rekao da će put biti završen za četiri nedelje. Posle Banjevca, Vučić je obišao Krupanj gde je poručio da će se država truditi da svuda napravi puteve, da spoji Krupanj sa okolnim gradovima i mestima, prenela je TV Pink. „Bilo je važno da uredimo rečno korito, a moramo još da radimo. Videli smo šta su nam slabe tačke”, rekao je Vučić.

Dok je poplava biće i promocija. Što je kriza vlasti veća, potrebe za katastrofama su neophodnije. U nedostatku ratnih, dobro dođu i prirodne. Nema smisla urediti vodotokove kao što je Šabac jer čime bi se bavili sledećeg proleća. Kako bi se promovisali i kako bi iskazali svoje dušebrižništvo oni koji su za efekte poplava krivi, a vlasti po svaku cenu i zauvek halapljivo željni. Kako bi nam bez toga, sledećeg maja objašnjavali da su videli šta su slabe tačke iako u Srbiji postoji samo jedna… Oni.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.