Leposavić: Nasilje u porodici, okrivljeni u vidno alkoholisanom stanju

Kosovska policija
Foto: KoSSev

Proteklih dana u opštini Leposavić prijavljena su dva slučaja nasilja u porodici, a okrivljeni u oba slučaja su bili u „vidno alkoholisanom stanju“, u izjavi za KoSSev, naveo je portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

Kosovska policija juče je dobila informaciju da je u selu Donji Krnjin došlo do porodičnog nasilja.

Patrola policije uputila se do Donjeg Krnjina gde je zatekla osumnjičenog Srbina D.T. (1979) i žalioca T.Z. (1970). Obojica su zatečeni ispred porodične kuće, i kako navodi Radović, bili su u „vidno alkoholisanom stanju“. Privedeni su u policijsku stanicu u Leposaviću gde im je urađeno alko-testiranje.

Obavešten je nadležni tužilac, koji je nakon predočenih činjenica, naložio da se žalilac pusti na slobodu, dok je osumnjičenom određeno policijsko zadržavanje do otrežnjenja. Nakon toga biće saslušan od strane istražne jedinice kako bi se utvrdile sve okolnosti prijavljenog slučaja.

Pored toga, 9. novembra takođe u Leposaviću, oko 22:50, Srpkinja V.L. (2001) prijavila je Kosovskoj policiji svog bivšeg zeta, uz navode da joj maltretira sestru, njegovu bivšu suprugu, „da je vređa, povišenim tonom verbalno zlostavlja, da ju je povukao za ruku više puta i da se nakon toga udaljio“, objašnjava Radović.

Policijska jedinica izašla je na lice mesta i zatekla osumnjičenog  S.M (1985) i žrtvu S.J. (1989) kako razgovaraju.

Tom prilikom, osumnjičeni, kako je Radović kazao, u vidno alkoholisanom stanju počeo je da se raspravlja sa patrolom, „žaleći se da ga patrola maltretira, nazivajući policijske službenike pogrdnim imenima i preteći da će se žaliti Policijskom inspektoratu Kosova.“

Naređeno mu je da se udalji sa lica mesta, što je S.M. poslušao te nije došlo do daljeg konflikta.

Istražni policajac je kontaktirao dežurnog tužioca, koji je saopštio da je 1.4.2019. sud u Leposaviću žrtvi izdao rešenje o merama zaštite od osumnjičenog i otvoren je slučaj nasilja u porodici.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.