LDK kažnjena sa 2.000 evra zbog nepoštovanja antikovid mera

LDK Koha kršenje mera
FOTO: Koha

Vladajuća LDK koju predvodi Isa Mustafa kažnjena je danas sa 2.000 evra zbog organizovanja sastanka u Prištini na kojem su prekršene antikovid mere, javila je danas prištinska Koha.

Prištinski mediji već danima pišu o tome da antikovid mere „ne važe za političare“.

Sve je krenulo nakon što su novi vanredni parlamentarni izbori zakazani za 14. februar, a političke stranke otpočele sa organizovanjem predizbornih skupova sa svojim pristalicama širom Kosova.

Mediji na albanskom ukazali su na to da na mnogim skupovima u organizaciji političkih stranaka nisu ispoštovane epidemiološke mere – krenuvši od nenošenja maski pa do neodržavanja distance.

Odlazeći kosovski premijer, Avdulah Hoti, danas je odgovarao na pitanja novinara upravo o organizovanju političkih skupova.

Na pitanje kako je moguće da se građani novčano kažnjavaju za kršenje antikovid mera, a političke stranke ne, Hoti je poručio da se zakon primenjuje na sve bez izuzetka.

Ujedno je dodao da je on lično organizovao nekoliko sastanaka, ali i da su prisutni nosili maske i trudili se da održe distancu.

Samo par sati kasnije prištinska Koha prenosi da je ova stranka kažnjena sa 2.000 evra zbog nepoštovanja antikovid mera.

Uprava za inspekciju u Prištini kaznila je danas LDK sa 2.000 evra nakon kršenja antikovid mera na sastanku održanom u Prištini, potvrdio je direktor inspekcije u ovom gradu, Adonis Tahiri.

Tahiri je potom upozorio da će svi koji krše mere biti kažnjeni.

„Niko nije iznad zakona. Sprovođenje mera za sprečavanje širenja virusa je od suštinske važnosti. Kršenja se sankcionišu na osnovu Zakona o sprečavanju i borbi protiv pandemije kovid-19…“, poručio je Tahiri.

Ujedno je pozvao političke subjekte da poštuju antikovid mere.

U suprotnom kazne će biti dostavljene centralnoj kancelariji partije za svako okupljanje u Prištini, dodao je.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.