Laplje Selo: Delije delile paketiće

Navijači Crvene zvezde godinama unazad pred srpsku Novu godinu obraduju mališane sa centralnog Kosova. Ovoj tradiciji pridružilo se i Sportsko društvo Crvene zvezde. Danas su novogodišnjim paketićima obradovali predškolce i učenike prva četiri razreda Osnovne škole "Miladin Mitić" u Lapljem Selu. 

"Došli smo danas da ulepšamo jedno prepodne deci sa Kosova, našim simpatizerima. Sa druge strane, ono što je nama najbitnije da deci u enklavama ulepšamo detinjstvo, da nas pamte ne samo po sportskim rezultatima nego i po jednoj akciji koja traje dugi niz godina," kazao generalni sekretar Sportskog društva Crvene Zvezde Igor Milojević.

"Osećamo se prelepo što smo među ovom decom i što smo mogli barem jedan dan da im vratimo osmeh na lice i da im damo dugoročnu simpatizersku priču ka Crvenoj zvezdi," dodao je.

Mališani su paketić u kojem je osim slatkiša i grickalica bilo i zvezdinih svezaka, knjiga i postera čekali u redu nestrpljivo i sa osmehom na licu.

Poklon dobila i mala Milica iz Prizrena

Među njima je bila i Milica Đorđević iz Prizrena koju je poklon i dolazak u školu punu dece mnogo obradovao.

"Bila sam mnogo srećna zato što i ja volim Crvenu zvezdu i celu noć sam mislila o tome i radovala sam se," kazala je.

Deca se najviše obraduju crveno-belim paketićima

Direktor Osnovne škole Miladin Mitić u Lapljem Selu, Ljubiša Karadžić, naveo je da deca tokom praznika dobijaju poklone sa raznih strana, ali da se najviše obraduju kada vide crveno-bele paketiće.

"Ovo nije prvi put u našoj školi da ljudi iz Beograda, na ovaj način, učine mali znak pažnje koji mnogo znači našim učenicima. Ima tu različitih navijačkih boja svakako, ali oni na taj način ne dele decu. Dugujemo veliku zahvalnost Sportskom društvu Crvena zvezda što su našli vremena i mogućnosti da podele radost i praznično raspoloženje sa našim učenicima," kazao je Karadžić.

Organizatori kažu da je ovom akcijom obezbeđeno oko 1.500 paketića za učenike iz Kosovske Mitrovice, Zvečana, Prilužja, Lapljeg Sela, Gračanice i Sušice. Podeljeno je i oko desetak tableta i mobilnih telefona za decu iz socijalno-ugroženih porodica.

Radio Kim

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.