Iz Republike Srpske za mitrovičko udruženje "Podrži me" 36 000 evra

Trideset šest hiljada evra prikupljeno je za Udruženje roditelja dece sa posebnim potrebama "Podrži me" iz Kosovske Mitrovice, u humanitarnoj akciji koja je sprovedena u Republici Srpskoj. Akcija je uključivala slanje sms poruke na humanitarni broj, odnosno uplate na žiro račun i trajala je od 1. oktobra do 31. decembra 2017. Ček sa prikupljenim iznosom predsednici Udruženja, Ivani Rakić, danas je simbolično uručio predsednik Odbora za pomoć Srbima na KiM-u Vlade Republike Srpske, Milorad Arlov, na prvoj humanitarnoj akademiji "Podrži me", održanoj u Domu kulture, u Zvečanu.

"Mi Srbi se okupljamo kad je sreća i slavlje, ali isto tako imamo i taj emotivni naboj da nas muka i ovakvi problemi spajaju. Srbi u Republici Srpskoj imaju posebno mesto za Srbe na Kosovu i Metohiji i to morate da cenite," rekao je Arlov u obraćanju prisutnima.

"Čovek koji pomogne onome za koga zna da mu ne može vratiti – human je čovek," dodao je.

Zahvalivši se Arlovu i onima koji su učestvovali u akciji – predsednica Udruženja roditelja dece sa posebnim potrebama, Ivana Rakić – kazala je:

"Danas sam ponela veliki teret stojeći ovde ispred svih vas i, ne stideći se, rekla vam da sam i ja majka deteta sa posebnim potrebama. I među svima vama tražim pogled svojih roditelja da mi uliju snagu, hrabrost koja mi je preko potrebna. Kada meni, kao majci, treba tolika snaga, zamislite kolika je snaga potrebna našoj deci."

"Udruženje roditelja nastalo je srcem i srca su naša deca," istakla je.

Na humanitarnoj akademiji govorili su još i načelnik kosovsko-mitrovičkog okruga, Vaso Jelić, gradonačelnik Zvečana, Vučina Janković, kao i direktorica PU "Lane" iz Zvečana, Zorica Keljanović. 

Nakon njihovog obraćanja, usledio je program u kojem su učestvovala upravo deca sa posebnim potrebama, uz podršku mališana i vaspitačica iz predškolske ustanove "Lane".

Udruženje "Podrži me" je u sistemu Republike Srbije registrovano u junu 2017. i trenutno broji oko 80 članova – porodica iz četiri opštine sa Severa Kosova i Metohije, ali iz sredina južno od Ibra. Prvo je Udruženje koje okuplja roditelje dece sa smetnjama u razvoju na prostoru Kosova i Metohije. Prostorije Udruženja koje su dobili od Vlade Republike Srpske nalaze se u Nemanjinoj ulici, u Kosovskoj Mitrovici.


Pročitajte još:

Podržite Udruženje roditelja dece sa posebnim potrebama "Podrži me"​


 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.