„Kultura u doba korone“ iz Gračanice nastavlja sa programom

Dom Kulture Gračanica
FOTO: KoSSev

Dom kulture Gračanica je i za ovu – šestu nedelju, koliko već i u našoj zajednici traje vanredno stanje usled pandemije virusa korona, pripremio programe u okviru „Kulture u doba Korone“. Zbog vaskršnjih praznika ovu nedelju započinju od danas.

Iz Doma kulture Gračanica tokom ove šeste nedelje programa „Kultura u doba Korone“ za gledaoce su pripremili raznovrsne sadržaje.

U nastavku objavljujemo raspored kulturnih dešavanja za ovu nedelju koja se gledaju od 18 časova preko njihove Fejsbuk stranice:

Sreda 22.april: Predstava „Uspavana lepotica“

Predstava „Uspavana lepotica“ nastala po tekstu i u režiji Radmile Knežević, emituje se danas. Uspavana lepotica je predstava o odrastanju jednog deteta; o prijateljstvu, lepom ponašanju, obrazovanju, ali i o tome da je za ljubav potrebno nešto više od poljupca a to je, čarobna i zaboravljena reč „izvini“. Publici će se pre početka predstave obratiti glumica Jasmina Stojiljković.

Četvrtak 23.april: Film „Đurđevdan u selu kojeg više nema“

Pobednički film GRAFEST-a 2018. „Đurđevdan u selu kojeg više nema“ autorke Aleksandre Jovanović biće prikazan u četvrtak. Autorka je jednostavno, čisto i jasno ali i sa prisutnom metaforičnošću ispričala dramatičnu priču nestanka Srba iz Gornjeg Sela kroz njihov masovni dolazak svake godine za Đurđevdan, gde iskazuju ne samo svoju nostalgiju, već i nadu da će to selo jednoga dana ponovo oživeti.

Iz Doma kulture preporučuju i filmove „Poslednji tango u Parizu“ i „Apokalipsa danas“ iz knjige „52 idealna filmska vikenda“ autora Milutina Petrovića.

Petak, 24. april: Knjiga za decu „Klikonogi u doba korone“

Za petak je planirano predstavljanje knjige za decu „Klikonogi u doba korone“ pesnika Zlatka Jurića iz Banja Luke. Ovo je prva knjiga poezije za decu koja je nastala na temu korone. Knjiga i poezija govore o deci koja su svoju učionicu i učitelje zamenila telefonima, računarima i televizijom. Ona nam pruža odgovore na pitanja kako se zaljubiti, kako učiti, kako voleti prirodu. U petak će se pesnik Jurić naći na samo jedan klik od vas. Sa autorom razgovaraju deca i odrasli iz Doma kulture.

Subota, 25.april: Škola baleta

Subota je dan za Školu baleta. Nastavnik baleta Nikola Korać pripremio je nove video lekcije. Stoga ove subote budite ispred vaših računara, raspremite i prilagodite sobu, napravite punđu i obucite triko, poručuju iz Doma kulture. Časovi baleta će se od ove subote emitovati i na RTV KIM.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.