KP: Pružaćemo asistenciju opštinskoj inspekciji u nadgledanju rada ugostiteljskih i prodajnih objekata

Branislav Radović
FOTO: KoSSev

Epidemiološka situacija u srpskim sredinama na Kosovu, posebno na Severu se pogoršala, usled čega su opštinski krizni štabovi doneli nove mere za suzbijanje širenja virusa. Kontrolu sprovođenja mera sprovodiće opštinska inspekcija uz asistenciju Kosovske policije.

„Kosovska policija će pružati asistenciju opštinskoj inspekciji za kontrolu rada kafe barova, restorana i drugih ugostiteljskih objekata. U skladu sa zakonom, policija će propisane mere kontrolisati u zoni odgovornosti regiona Mitrovica Sever gde je rad lokala i drugih ugostiteljskih objekata ograničen do 23 časa“, rekao je za KoSSev portparol Kosovske policije za Region Sever, poručnik Branislav Radović.

Pored rada lokala, policija će kontrolisati održavanje odstojanja, kao i mere dezinfekcije i nošenje zaštitnih maski i rukavica i sve druge mere u vezi sa suzbijanjem pandemije COVID-19.

Iz policije apeluju na građane da se pridržavaju svih mera kako bi sprečili širenje virusa.

Održavanje odstojanja obavezno je i u prodajnim objektima i apotekama.

Kako je jutros saopšteno na sastanku Kriznog štaba, od 18. juna u srpskim sredinama na Kosovu registrovano je 15 novoobolelih od COVID-19, 12 ih je sa Severa, od čega 5 sa prebivalištem u centralnoj Srbiji, mahom studenti, i 3 sa centralnog Kosova.

Detaljnije o novim merama u opštinama na Severu Kosova pročitajte u posebnoj vesti: Nove mere suzbijanja infekcije COVID-19 u opštinama na Severu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.