KP: Počelo sprovođenje sporazuma o nalepnicama na svim prelazima

Foto: Kosovska policija

Kosovska policija započela je danas sprovođenje sporazuma Prištine i Beograda, postignutog 30. septembra u Briselu o privremenim nalepnicama preko tablica na vozilima, na svim prelazima.

U saopštenju se navodi da je policija na vreme obavila sve potrebne pripreme za primenu ove odluke, u pogledu ljudskih resursa i logistike.

Na Jarinju su od ranih jutarnjih sati zabeležene duže kolone koje iz pravca centralne Srbije čekaju da pređu na Kosovo. Ipak izdavanje tablica se odvija nesmetano. O tome više u posebnoj vesti.

„Kako je predviđeno sporazumom, implementacija je počela na nivou zemlje, na svim tačkama prelaza, jer su na vreme izvršene pripreme i u pogledu angažovanja resursa ljudskih i logističkih, kako bi se omogućilo brže opremanje građana privremenim tablicama u obliku nalepnica i mogućnošću cirkulacije i slobodnog kretanja“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će kosovska policija prema svojoj službenoj dužnosti i zakonskim i ustavnim ovlašćenjima, nastaviti da radi u interesu održavanja reda i javne bezbednosti, kao i garantovanje slobodnog kretanja.

O krizi na Severu Kosova, kao i svim dešavanjima i reakcijama koje su je pratile čitajte na našoj tematskoj stranici: Tablice Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.