KP: Napad na vlasnika RTV Puls – „nanošenje lakih telesnih povreda“ i „uništenje imovine“

Nenad Milenković napadnut u Kosovskoj Mitrovici

Kosovska policija saopštila je nove detalje o slučaju koji se dogodio juče ispred zgrade opštine Kosovska Mitrovica kada je napadnut vlasnik RTV Pulsa iz Šilova, Nenad Milenković i njegov kolega C.G. (1984). Slučaj je klasifikovan kao „lake telesne povrede“ i „uništenje ili oštećenje imovine“, počinioci za sada nisu poznati, potvrdio je za KoSSev, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

„Dana 27.04. oko 09:40 u ulici Lole Ribara u Mitrovici, ispred opštine Mitrovica od strane nepoznatih osoba izvršen je napad na Srbe, inače radnike TV Puls Šilovo iz Gnjilana“, kazao je Radović.

Radović je potvrdio navode koje je Milenković izneo juče u izjavi za KoSSev, da je oštećeni došao da preda ponudu za tender za izgradnju stambenih objekata.

„Vlasnik Puls-a iz Šilova, u svojstvu odgovornog lica, došao je da preda ponudu za učestvovanje na tenderu za izgradnju stambenih zgrada u Mitrovici. Direktor i zaposleni u TV Puls u datom trenutku, nisu bili u novinarskoj ulozi, već su kao predstavnici preduzeća Puls koje je inače registrovano i za građevinske radove, došli da predaju tendersku dokumentaciju, koja im je oteta“, kazao je Radović.

Tom prilikom su napadnuti od strane nepoznatih lica, a dvojica su upućena u Zdravstveni centar Mitrovica na pregled, gde su im konstatovane lake telesne povrede, dodao je Radović.

Osim oštećenih, u ovom slučaju su i dva svedoka M.S (1989) i M.S. (1981), svi muškarci sa Kosova.

Potvrdio je ujedno da je oštećeno i putničko vozilo NISAN bele boje, registarskih oznaka KS i da je polomljeno staklo na zadnjim levim vratima.

Vozilo je u vlasništvu RTV Pulsa.

O slučaju je obavešten tužilac za teška krivična dela, koji je naložio da se slučaj preda Opštem odeljenju Osnovnog tužilaštva u Mitrovici.

Predmet je u nadležnosti PS Mitrovica Sever i slučaj se dalje istražuje.

Kako je juče Milenković rekao za KoSSev, četiri maskirana napadača pretukla su ga ispred opštine Kosovska Mitrovica, gde se uputio da kao vlasnik privatne kompanije „Puls inžinjering“ preda dokumentaciju za tender u vezi sa javnom nabavkom za izgradnju stambenih zgrada u Kosovskoj Mitrovici. Izneo je optužbe na račun opštine rekavši da je siguran da je neko iz ove institucije „poslao napadače“.

Naveo je da će podneti krivičnu prijavu, a republičkoj komisiji za javne nabavke prigovor i žalbu za sumnju u malverzacije od strane opštine Kosovska Mitrovica.

Tokom jučerašnjeg dana, napad na Milenkovića osudila su medijska udruženja, OEBS na Kosovu i u Beču, Kancelarija za Kosovo i Metohiju, zahtevajući od nadležnih organa da najhitnije utvrde činjenice i okolnosti vezane za ovaj događaj i pronađu odgovorne i utvrde motive, a danas se oglasio i predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić i Nezavisna TV Mreža, čiji je RTV Puls deo.

Pročitajte još:

Pretučen vlasnik RTV Puls iz Šilova ispred opštine Kosovska Mitrovica

UNS i UNS na Kosovu: Hitno pronaći ko su napadači na direktora RTV Puls iz Šilova

Kancelarija za KiM osudila fizički napad na vlasnika RTV Puls-a

Oglasio se Spirić: Osuđujem svaki napad i zahtevam od nadležnih da pronađu odgovorne, napadi na opštinu – sramniPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.