UNS i UNS na Kosovu: Hitno pronaći ko su napadači na direktora RTV Puls iz Šilova

uns

Udruženje novinara Srbije (UNS) i njegov ogranak na Kosovu, osudili su fizički napad na direktora RTV Puls iz Šilova, Nenada Milenkovića i traže da policija hitno utvrdi ko su napadači, nalogodavci i šta su motivi ovog napada.

Iz UNS-a dodaju da je Milenković njima kazao da su ga četiri maskirane osobe presrele i fizičke napale ispred ulaza u zgradu opštine Kosovska Mitrovica i oduzele mu projektnu dokumentaciju, koju je nameravao da preda na konkurs za javne nabavke.

Istakao je i da nije bio na novinarskom zadatku, kao i da je slučaj prijavljen policiji.

Inače, RTV Puls iz Šilova, čiji je Milenković direktor, članica je „Mreže most“ i kroz kablovske mreže pokriva celu teritoriju Kosova, dodaju iz UNS-a.

Podsetimo, pri pokušaju da kao vlasnik privatne kompanije „Puls inžinjering“ preda dokumentaciju za tender u vezi sa javnom nabavkom za izgradnju stambenih zgrada u Kosovskoj Mitrovici, Nenada Milenkovića danas su pred neposredan ulazak u opštinu napala, kako tvrdi, četvorica maskiranih napadača i pretukla.

Milenković je tom prilikom zadobio udarce po glavi i drugim delovima tela i poseduje lekarski nalaz nakon što mu je ukazana pomoć, uključujući i zašivanje.

„Danas oko 09:30 sam poslovno bio do opštine Kosovska Mitrovica. Pokušao sam da dođem do pisarnice da dostavim dokumenta. Međutim, čim sam izašao iz auta, sačekala su me, odnosno video sam još iz auta neka lica da su me čekala. Sačekala su me četvorica maskiranih napadača. Oduzeli su mi ta dokumenta. Počeli su da me biju rukama i nogama po telu i glavi i par puta su me, naglas dok su me tukli, pitali – ko te poslao i zašto si došao“, kazao je Milenković ranije danas za KoSSev.

Milenković je izneo teške optužbe na račun opštine Kosovska Mitrovica, tvrdeći da „neko iz opštine stoji iza napada“.

O tome šta je Milenković kazao, i o tome šta kažu iz Kosovske policije povodom današnjih dešavanja, čitajte u posebnoj vesti: Pretučen vlasnik RTV Puls iz Šilova ispred opštine Kosovska Mitrovica

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.