Kancelarija za KiM osudila fizički napad na vlasnika RTV Puls-a

Kancelarija Za KIM

Kancelarija za Kosovo i Metohiju osudila je fizički napad na vlasnika privatne kompanije „Puls inžinjering“ i RTV Puls-a, Nenada Milenkovića, koji se dogodio danas, ispred zgrade opštine Kosovska Mitrovica. Od nadležnih organa zahtevaju da najhitnije utvrde činjenice i okolnosti vezane za ovaj događaj i pronađu odgovorne i utvrde motive.

„Nedopustivo je da bilo ko bude prebijan u severnom delu Kosovske Mitrovice, i to u trenutku kada se čitav naš narod na Kosovu i Metohiji suočava sa opasnošću koronavirusa“, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Dodaju da ovakvi događaji ulivaju nesigurnost građanima, te da „posebno zabrinjava to što se napad dogodio ispred organa lokalne samouprave, usred dana“.

„Nasilju bilo koje vrste nema mesta u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, i dodatnu zabrinutost izaziva to što je žrtva napada vlasnik medija koji je godinama dosledno učestvovao u borbi za unapređenje položaja srpskog naroda u južnoj pokrajini“, zaključuje se u saopštenju.

Kako je prethodno Milenković potvrdio za KoSSev, četriri maskirana napadača pretukla su ga danas oko 10:00 ispred opštine Kosovska Mitrovica, gde se uputio da kao vlasnik privatne kompanije „Puls inžinjering“ preda dokumentaciju za tender u vezi sa javnom nabavkom za izgradnju stambenih zgrada u Kosovskoj Mitrovici.

Milenković je zadobio udarce po glavi i drugim delovima tela. Tvrdi da je napadače „sigurno poslao neko iz opštine“. Naveo je da će podneti krivičnu prijavu, a republičkoj komisiji za javne nabavke prigovor i žalbu za sumnju u malverzacije od strane opštine Kosovska Mitrovica.

Iz Kosovske policije potvrđeno je za KoSSev da je Milenković napadnut. Oni sa druge strane navode da je, prema preliminarnim podacima, napadnuta novinarska ekipa RTV „Puls“ iz Šilova, i poručuju da će se istragom utvrditi sve okolnosti.

Potom se oglasilo i Udruženje novinara Srbije (UNS) i njegov ogranak na Kosovu, osudivši fizički napad. Uputili su zahtev policiji da hitno utvrdi ko su napadači, nalogodavci i šta su motivi ovog napada.

Pročitajte još:

Pretučen vlasnik RTV Puls iz Šilova ispred opštine Kosovska Mitrovica

UNS i UNS na Kosovu: Hitno pronaći ko su napadači na direktora RTV Puls iz ŠilovaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.