Petković tvrdi da je danas uhapšen bivši policajac koji se tereti za ratne zločine, KP demantuje

sever mitrovica policija KP most
FOTO: KoSSev

Vest je ažurirana

Kosovska policija demantovala je večeras medijske navode, ali i navode direktora Kancelarije za KiM, da je u severnom delu Mitrovice danas uhapšen još jedan bivši pripadnik ove institucije. 

Nakon što je sinoć uhapšen bivši pripadnik Kosovske policije S. T. koji se tereti za ratne zločine, pojedini mediji izvestili su da je danas uhapšen još jedan bivši pripadnik ove institucije, pozivajući se na svoja saznanja.

Potom se oglasio i direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković, navodeći da je uhapšen Z. M, čije je puno ime saopštio, te da se on tereti za ratne zločine.

„Najnovijim hapšenjem Z. M, nekadašnjeg policajca koga Priština tereti za navodne ratne zločine, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nastavlja da sprovodi politiku progona prema srpskom narodu na KiM, izjavio je danas direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković.

Iz Kosovske policije su u više navrata na upite našeg portala ranije danas saopštavali da nemaju zvanične informacije o hapšenju, dok su večeras demantovali ove navode.

Iz KP su ujedno demantovali i tvrdnje Kriznog štaba sa Severa Kosova o tome da su policijski službenici ometali radnike Elektrosevera u održavanju elektro mreže u opštini Zubin Potok, tako što su im zabranili kretanje lokalnim putem.

„Najnovije spekulacije su da je Kosovska policija i danas uhapsila bivšeg policajca – Z. M. u Severnoj Mitrovici, kao i da je KP na Severu sprečila radnike elektrodistribucije da izvrše popravke usled kvara nastalog na elektomreži. Još jednom demantujemo ove spekulacije, pojašnjavajući da nema zvaničnih informacija Policije Kosova o hapšenju dotične osobe, kao i da Kosovska policija nije ometala i ne ometa ni pod kojim okolnostima, nijednu instituciju ili zaposlenog koji službeno obavljaju svoje dužnosti“, navodi se u odgovoru KP.

Iz policije poručuju da su u vezi sa kvarom na elektromreži preduzete radnje u saradnji sa nadležnim organima na rešavanju i otklanjanju ovog problema.

Kosovska policija je ocenila da kontinuiranim saopštenjima pokazuje da je „prilično transparentna“ te navela da obaveštava medije o svojim akcijama, uključujući i one koje rezultiraju hapšenjima, navodeći kao primer sinoćno hapšenje S. T.

Sa druge strane, navode da demantuje spekulacije i dezinformacije pojedinih medija – „uglavnom srpskih“.

„Oni kontinuirano u različitim oblicima putem spekulacija i nezvaničnih informacija pokušavaju da dodatno destabilizuju situaciju i dezinformišu širu javnost“, naznačili su u saopštenju.

IZ KP su pozvali građane i medije da sarađuju sa Kosovskom policijom.

Pročitajte još:

Novaković: Kosovska policija sprečava radnike Elektrosevera da održavaju mrežu u Z.Potoku

Srpska lista osudila hapšenje još jednog bivšeg pripadnika KP

KP: Uhapšeni Srbin tereti se za ratne zločine u Vučitrnu ’99Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.