Srpska lista osudila hapšenje još jednog bivšeg pripadnika KP

Srpska lista
Foto: Srpska lista, Fejsbuk

„Ovo neosnovano hapšenje je još jedan korak ka destabilizaciji prilika i deo plana Aljbina Kurtija da nastavi sa represijom i progonom Srba sa svojih ognjišta“, reakcija je Srpske liste na najnovije hapšenje sinoć u severnom delu Mitrovice.

Da je sinoć u K.Mitrovici uhapšen još jedan bivši pripadnik Kosovske policije srpske nacionalnosti policija još uvek nije potvrdila, ali je tu informaciju, nakon saznanja našeg portala, saopštio direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković. Naveo je da se radi o muškarcu S.T.

Supruga uhapšenog policajca potvrdila je za RTS da se hapšenje najverovatnije dogodilo oko 18 časova, da je njen suprug oko 17 krenuo u prodavnicu i da se nije vratio.

Poručila je da sve do 21.30 porodica nije imala nikakva saznanja gde je on, te da su potom dobili informaciju da je S.T. prebačen u Prištinu i da je optužen na navodne ratne zločine.

Srpska lista danas je ovo hapšenje osudila, uz tvrdnje da je ono izvedeno bez dokaza.

„Najoštrije osuđujemo nastavak represije diktatorskog, antisrpskog režima Aljbina Kurtija koji je bez ikakvih dokaza uhapsio S.T. i optužio za ratni zločin“, naveli su iz SL.

Iz ove stranke smatraju da je „očigledna namera“ da se na ovaj način, „kroz insitucionalno nasilje“, dodatno zastraše Srbi.

„To se ogleda u činjenici da je S.T. više od osam godina bio kosovski policajac. On na Severu KiM živi duže od 20 godina, i neko se tek sad setio, kada je napustio kosovsku policiju, da ga optuži za ratni zločin“, ističu iz Srpske liste.

Međunardonu zajednicu optužili su da, kako kažu, „ćuteći posmatra kontinuiranu diskriminaciju srpskog naroda i gaženje osnovnih ljudskih prava“.

„To neće pokolebati da prestanemo da se borimo za naša prava“, dodali su.

Pročitajte još:

KP: Uhapšeni Srbin tereti se za ratne zločine u Vučitrnu ’99Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.