KP demantuje da je na Brnjaku Srbin nasilno izvučen iz auta sa KM tablicama

FOTO: KoSSev

Kosovska policija uputila je demantij na vest lokalnog medija da su pripadnici specijalne jedinice kosovske policije, danas na Brnjaku na silu pokušali da izvuku Srbina iz automobila sa KM registarskim tablicama, u čemu nisu uspeli jer je to, navodno, sprečio KFOR. 

“Takve informacije, neistinite i pristrasne, imaju za cilj da dezinformišu javnost, izazovu i stvore nesigurnost među građanima i ispune ambicije orijentisane različitim spoljnim politikama”, navodi se u demantiju policije.

Pozivajući se na, kako su naveli, zvanične informacije, dobro proverene i sa terena, poručuju da se takav slučaj uopšte nije dogodio i to ni na jednoj lokaciji.

„Ne samo na prelazu Brnjak, već i na bilo kojoj drugoj lokaciji ili graničnoj tački se to nije dogodilo, pa su ove informacije ‘samo neistinite i pristrasne'“, navela je policija.

Dodaju da će nastaviti sa sprovođenjem propisanih zakona, u interesu očuvanja javnog reda i mira za sve građane bez izuzetaka.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.