KP apeluje na građane da poštuju zaštitne mere

Foto: Kosovska policija

Dva dana nakon što je kosovska vlada uvela nove anti-kovid mere, a koje su počele danas, kosovska policija najavljuje pojačane kontrole i provere, prema operativnom planu i u saradnji sa relevantnim institucijama, u cilju sprečavanja daljeg širenja zaraze kovid-19.

„Da bi se poštovale zaštitne mere, sprečilo širenje pandemije, u interesu javnog zdravlja, kosovska policija shvata konkretne zadatke na celom Kosovu, primenom zajedničkih kontrola u saobraćaju, u putničkom prevozu, u tržnim centrima, poslovnim prostorijama itd., uključujući čak i izricanje novčanih kazni onima koji ne poštuju i sprovode ove mere“, navodi se u saopštenju.

Kosovska policija takođe apeluje na sve građane da se pridržavaju pravila, drže distancu, stave masku i peru ruke.

KP saopštava da se sve mere i aktivnosti u vezi sa kovidom-19 preduzimaju u punoj koordinaciji sa svim nadležnim institucijama u oblasti zdravstva i ostalih institucija u skladu sa obavezama i zadacima prema operativnom planu pripremljenosti.

Operativno planiranje ima za cilj saradnju i zajedničko delovanje sa centralnim i lokalnim institucijama nadležnim za borbu protiv pandemije, kao i pravovremeni odgovor na situacije povezane sa njom.

Povezani članci:

KP Sever potvrdila nove mere, zabrana kretanja od sutra u 22hPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.