Kosovsko MSP pozvalo građane da ne putuju preko Srbije

FOTO: Kallxo

Kosovsko ministarstvo spoljnih poslova, pozvalo je građane da izbegavaju putovanja preko Republike Srbije. Ovu odluku su doneli zbog „navodnog izveštaja o hapšenju državljana Republike Kosovo“, a kao još jedan razlog, ističu i poslednju krizu na Severu Kosova. U svom saopštenju, ovo ministarstvo, međutim, nije preciziralo gde i zbog čega je ova osoba navodno uhapšena.

U kratkom saopštenju na Fejsbuku, MSP precizira da su tokom današnjeg dana obavešteni o hapšenju „državljana Republike Kosovo“, ne preciziravši, pritom i zbog čega, te u kojem mestu je ova osoba navodno uhapšena.

„Ministarstvo spoljnih poslova je tokom dana primilo izveštaje o hapšenju državljana Republike Kosovo od strane srpskih vlasti tokom njihovog prolaska kroz Srbiju, a ovim slučajevima se blisko bavi preko Kancelarije za vezu u Beogradu“, saopštilo je ovo ministarstvo.

Preporučuju da građani koriste „alternativne pravce“, a usled, kako navode, „nekorektnog pristupa srpskih vlasti“.

U vezi sa ovim slučajem, ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije se do objavljivanja ove vesti nije oglašavalo.

„Uzimajući u obzir skorašnja dešavanja i uviđajući nekorektan pristup srpskih vlasti, kako bi se izbegao bilo kakav incident, Ministarstvo spoljnih poslova poziva građane da za putovanja koriste alternativne puteve“, poručuje kosovsko ministarstvo spoljnih poslova.

 Više o najnovijoj krizi na Severu Kosova čitajte na našoj tematskoj stranici: Kriza na Severu, Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.