Kosovska vlada izdvojila 25.000 evra za porodicu mladića koji je poginuo u karantin zoni

Foto: Vlada Kosova

Kosovska vlada izdvojila je pomoć od 25.000 evra za porodicu mladića koji je maja meseca preminuo u nekadašnjoj karantin zoni u Prištini, gde su do nedavno smeštani svi oni koji su se tokom pandemije vraćali na teritoriju Kosova.

Odluka vlade o izdvajanju pomoći doneta je na današnjoj sednici vlade, na kojoj je, između ostalog, usvojen program o upravljanju za period 2020-2023. Više o tome ovde.

Predlog za dodeljivanje novčanih sredstava iznela je ministarka finansija, Hikmete Bajrami (Hykmete Bajrami).

On je podržan od strane svih ministara u novoj vladi predvođenoj Avdulahom Hotijem.

Podsetimo, dvadesetšestogodišnji mladić koji je početkom maja došao iz Nemačke poginuo je u Prištini nakon što je pao sa petog sprata studentskog doma koji je tokom pandemije pretvoren u karantin.

Otac 26-godišnjeg mladića, kako su potom preneli prištinski mediji, za smrt svog sina je okrivio tadašnjeg premijera, Aljbina Kurtija, ministra zdravlja, Arbena Vitiu i v.d. ministra unutrašnjih poslova Dželjalja Svećlu.

U međuvremenu je Osnovno tužilaštvo u Prištini otvorilo istragu, dok je ujedno iz kabineta bivšeg ministra zdravlja saopšteno da će biti preduzete sve potrebne mere kako bi se rešio slučaj.

Pročitajte još:

Osnovno tužilaštvo započelo istragu povodom smrti mladića u karantin zoni

Vitia nakon smrti mladića u karantin zoni: Razmišljam o ostavci, ali treba razjasniti okolnosti

Poginuo usled pada sa 5. sprata karantina u Prištini

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.