Tači: „Kosovo i Albanija moraju potpuno da otvore granice“

Edi Rama Hašim Tači
FOTO: Facebook/Hašim Tači

„Kosovo i Albanija moraju bez odlaganja potpuno da otvore granice“, poručio je u objavi na Fejsbuku kosovski predsednik Hašim Tači, nakon današnjeg sastanka sa albanskim premijerom, Edijem Ramom.

„Sa Edijem kao i uvek, bez protokola, ali zajedno za Albance, Kosovo i Albaniju. Kosovo i Albanija moraju bez odlaganja potpuno otvoriti granice i naši građani moraju se slobodno kretati kad god i gde god žele“, poručio je Tači na Fejsbuku.

Poruka kosovskog predsednika koju je objavio na Tviteru nakon današnjeg sastanka sa albanskim premijerom, bila je, međutim, malo drugačija.

Naznačio je da su razgovarali o uspešnom oporavku ekonomije i „otvaranju društava“.

„Sa premijerom Edijem Ramom razgovarali smo o načinima saradnje između Kosova i Albanije s ciljem ponovnog otvaranje naših društava i osiguranja uspešnog oporavka naših ekonomija“, poručio je Tači, naznačivši da je „regionalna saradnja od presudnog značaja za napredak i postizanje prosperiteta za građane“.

Kosovski predsednik je boravio u Tirani samo dva dana nakon formiranja nove kosovske vlade.

 

Podsetimo, nakon što je kosovska vlada odlučila da otvori prelaze i uvede mere obaveznih lekarskih pregleda, došlo je do povećanih gužvi na pojedinim prelazima. Kako su kosovski mediji prethodno izveštavali, veće gužve zabeležene su dan nakon stupanja odluke kosovske vlade na snagu, na prelazu sa Albanijom, Morina. I kosovski Nacionalni centar za upravljanje granicama saopštio je da su zadržavanja na Morini bila duža od sat vremena. Više o tome čitajte u:

Ulazak na Kosovo omogućen svima, uz medicinske procedurePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.