Kosovska Policija: Vidovdan bez i jednog incidenta. Haradinaj: Hvala policiji i građanima na zrelosti i miru

Foto: KoSSev

Proslava Vidovdana na Kosovu protekla je mirno, bez i jednog incidenta, saopštila je Kosovska policija. Kosovski premijer, Ramuš Haradinaj, zahvalio se i policiji i građanima.

„Danas je Kosovska policija još jednom pokazala profesionalizam i posvećenost pružanju sigurnosti svim građanima zemlje. Srpskim hodočasnicima, koji su učestvovali u obeležavanju Kosovske bitke na Gazimestanu, ponuđene su sve mogućnosti da ovaj ritual obeleže na način koji su želeli. Dozvolite mi da posebno zahvalim Kosovskoj policiji i svim građanima na miru i zrelosti,“ naveo je Haradinaj.

Iz policije navode da su pojačali bezbednosne mere pre i posle proslave, osigurali slobodu kretanja za sve građane, izvršili kontrolu i preusmeravanje saobraćaja, te obezbedili pratnju za pojedince i posebne grupe.

„Prema procenama sa terena, na manifestacijama u Gračanici i na Gazimestanu, u regionu Prištine, učestvovalo oko 700 lica. Tokom manifestacija, sve aktivnosti Regionalne policije u Prištini i Regionalne policije Sever, u vezi sa redom i generalnom bezbednošću, protekle su prema predviđenom operativnom planu i nije bilo nijednog incidenta,“ stoji u saopštenju KP-a.


A šta se događalo tokom Vidovdana čitajte u vestima:

Na Vidovdan sa Severa: Ovde je srpstvo naš branitelj i graditelj, Kosovo je srpsko jedan iz kojeg je sve ostalo izvedeno

Oni koji ne znaju šta je Kosovo hoće da ga dele, staviti ga na referendum može samo onaj ko nema razuma, znanja ni mudrosti

Dovodili su me i kad nisam znao za sebe da bih poštovao kosovske žrtve i junake, jer su pali da bi mi danas opstajali


Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.