Vulin: Sa Vučićem sam se dogovorio da se uzdržim

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ocenio je da su mu vlasti u Prištini zabranile da na Vidovdan uđe na Kosovo, jer se „plaše njegovih reči“. Kaže i da se sa predsednikom Vučićem saglasio da se uzdrži od bilo kakvih akcija koje bi se iskoristile kao opravdanje za nasilje nad Srbima.

Vulin je rekao da ga iznenađuje što se njegovih reči „plaše i Evropljani“, koji Srbiji „često drže lekcije o slobodi govora“.

„Pronašli su još jednu tačku koja ih spaja i povezuje, ovaj put to je uvođenje verbalnog delikta. Razgovarao sam sa predsednikom i vrhovnim komandantom Aleksandrom Vučićem i složili smo se da se uzdržim od bilo koje akcije koja bi se mogla iskoristiti kao opravdanje za nasilje prema Srbima koji obeležavaju Vidovdan,“ rekao je Vulin u izjavi za Tanjug.

Vulin je, međutim, poručio da neće prestati da misli i govori, ma koliko pokušavali da mu to zabrane.

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je sinoć da je odlukom Prištine i posrednika u briselskom dijalogu zabranjeno da ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin na Vidovdan poseti Kosovo, dok su kosovski mediji danas preneli upozorenja da će Aleksandar Vulin biti uhapšen ukoliko se bude našao na Kosovu mimo zabrane kosovskih vlasti.

N1

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.