Komentar dana – Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković doputovali su danas u Kosovsku Mitrovicu.

Doputovali su u jednodnevnu zvaničnu posetu južnoj srpskoj pokrajini od koje su hteli da otcepe jedan deo, a ostatka da se odreknu, pa im nešto ne ide.

Zahtev albanskih predstavnika Medveđe, Preševa i Bujanovca da se pripoje Kosovu treba biti predstavljen u Briselu i korekcija granica sa Srbijom je jedino rešenje ponovio je na konferenciji za novinare predsednik Kosova Hašim Tači.

Da li bi jednaku težinu imao i zahtev srpskih predstavnika 10 opština sa srpskom većinom da ne prihvataju odvajanje od matice Srbije? Ne verujem ni približno, ali bi zbunio protivnike. Ali ko da se seti? Ko to da napiše? Srpska lista?… Nema od toga ništa.

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić ocenio je danas u Beogradu, nakon razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da ove i iduće godine treba da se reše ključni problemi sa kojima se srpski narod decenijama suočava, kao i da međunarodna zajednica treba da pokaže širinu prema Srbiji.

Kao uostalom u svim tim istim decenijama unazad.

Direktorka Fonda za političku izuzetnost Sonja Liht smatra da se kosovski problem mora rešiti i da su zbog tog pitanja Srbiji vezane ruke, ne samo u odnosu na položaj srpske manjine u drugim delovima regiona, već i za dalji razvoj odnosa sa susedima, ali i hvatanje u korak sa izazovima 21. veka.

Slušajte Vi Sonja, ne pričajte nam o vezanim rukama, jer nemamo nameru da ih odvezujemo, znajući da se položaj srpske manjine u drugim delovima regiona zbog toga neće popraviti, niti će odnos sa susedima zbog toga biti bolji. A što se tiče hvatanja u korak sa izazovima 21. veka, ostavite to mlađima. Vi se hvatati nećete sigurno.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.​  

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.