Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Bivši predsednik Kosova, Jakup Krasnići, putem je objave na Fejsbuku, obavestio je javnost da je dobio poziv od Specijalnog suda. On je naveo da oseća „moralnu obavezu da obavesti javnost da je primio poziv od Specijalizovanih veća Specijalnog suda u Hagu da se pojavi 24. jula“.

Moralna obaveza nije dovoljno osećanje krivice za ono što se dešavalo. Čak i ako si samo čuo da se to desilo a ne daj Bože gledao. Ipak si ti sačinjen od nekog čudnog materijala a ne od ovog od koga sam ja.

Ramuš Haradinaj bi sledeće sedmice trebalo da se pojavi na saslušanju pred Specijalnim sudom u Hagu kao osumnjičeni. Predsednik Odbora za KiM, Milovan Drecun, rekao je da su se od završetka suđenja u Haškom tribunalu pojavili neki novi elementi i Srbija je Tužilaštvu Specijalnog suda ustupila novu dokumentaciju da bi ukazala na mogućnost podizanja optužnice na osnovu novih dokaza.

Nikakve nove elemente nije tužilaštvu ustupila Srbija niti bilo kakva nova dokumentacija nije dostavljena a još manje je propali odbor propale Skupštine Srbije na čelu sa Milovanom prikupio bilo kakve dokaze. Čovek koji se javljao iz studija i komentarisao dešavanja na terenu kao da se javlja iz rova je prevarant i kad tad će završiti u zatvoru.

Srpska lista i srpski narod na KiM svesni su pretnji i svih pojačanih pritisaka na Srbe koji će uslediti od strane političkih prvaka kosmetskih Albanaca i njihovih sponzora nakon ostavke Ramuša Haradinaja, saopštila je Srpska lista.

Da li nekome ovde nešto nije jasno? Oni se sami plaše od toga šta će sada sa njima biti kada je otišao Ramuš. Neki će sponzori i neki “drugi glavati” sada navaliti na njih nedužne koje je do sada Ramuš štitio i “iskoristio” pa će biti baš problem kome se podati.

Skoro hiljadu ljudi je evakuisano u Peruu nakon erupcije Ubinasa, najaktivnijeg vulkana u toj južnoameričkoj državi. Erupciji su prethodile dve snažne eksplozije. Gust oblak vulkanskog dima dostiže visinu od pet kilometara, dok je pepeo prekrio oblast u prečniku od čak 25 kilometara. Nastava u školama u okolinim mestima je otkazana, a žiteljima su podeljene maske i naočare kao zaštita od pepela.

Bože, a šta da se deli kao zaštita od prevare vlasti u Srbiji? Maske i naočare sigurno… Ali Nikola Tesla, Milutin Milanković i svi drugi veliki Srbi tako nešto ne bi mogli i znali pronaći… Ovo zlo nikada nije bilo a ja se jedino iskreno nadam da se posle totalne propasti, koja će doći, nikada ponoviti neće.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.