Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Članovi Centralne izborne komisije nisu doneli odluku o potvrđivanju kandidata za izbore za gradonačelnike četiri opštine na severu Kosova. Sastanak je nakon pauze, u potpunosti odložen do daljnjeg i to zbog odbijanja dva člana pokreta Samoopredeljenje da odobre predlog Kancelarije za registraciju političkih partija i potvrđivanje – da potvrdi kandidate Srpske liste za gradonačelnike.

Ovo zaista postaje dosadno i zamorno. I uopšte ne znam da li ikoga to sve zanima osim odloženo nepotvrđene.

Do skoro su na listama najvrednijih kompanija vladale naftne, trgovačke i finansijske, a danas su pet vodećih svetskih kompanija Apple, Microsoft, Google, Amazon i Facebook – sve inovativne kompanije digitalnog sveta, ukazala je danas premijerka Srbije Ana Brnabić.

A ja njoj ukazujem da je Srbija osma najbednija ekonomija sveta. Od nas su bednije samo Venecuela, Sirija, Avganistan, Ukrajina, Irak…

Upravni sud u Beogradu doneo je rešenje kojim se nalaže zaustavljanje radova na projektu gondola na Kalemegdanu do donošenja konačnog rešenja o zakonitosti građevinske dozvole koju je za pripremne radove izdalo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, saopštio je Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu.

Ipak ne verujem da će bahata vlast stati. To ne bi bilo u skladu sa njenom drskošću. Mada vest lepo zvuči i prija.

Skupština Srbije započela je raspravu o amandmanima na predlog Zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima. Prema nacrtu zakona, biće omogućeno da se reši problem oko 16.800 ljudi koji su zaduženi u švajcarskim francima.

Vlast očigledno krizira kada je počela da saleće tako mali broj glasača. A pri tome i skup.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.