Komentar dana: Nenad Radosavljević

 

Komentariše: Nenad Radosavljević

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je da je sporazum između Beograda i Prištine moguć u 2019. godini, ali da ne može da obuhvati izmene granica, a istovremeno je upozorio da bi eventualna razmena teritorija mogla da oživi stare demone na Balkanu punom ratnih ožiljaka. „Otvaranje razgovora o teritorijama i granicama znači otvaranje prošlosti, a prošlost je tragična.“

A da ipak mi malo pre toga, u Hagu, sa tobom popričamo o ratnim ožiljcima i tragičnoj prošlosti napaćenog naroda i nedužnim žrtvama pa ćemo posle o sporazumima.

Ako prištinske takse potraju šteta će biti ogromna, jer je teško očekivati da se svi privrednici vrate tamo gde su stali pre njihovog uvođenja, kaže za RTS ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić. Dosadašnja šteta od 66,2 miliona evra, koliko je manje robe plasirano na KiM, samo je deo štete.

Pa šta mislite da nije te štete od 66,2 miliona evra kako kaže Rasim pa naš bi suficit u budžetu u januaru bio veći od “većeg od planiranog” od 7,8 milijardi dinara kako kaže Mali ili veći od 200 miliona evra kako kaže on? Pa mi bismo poludeli od napretka i blagostanja. Zato bolje neka ga ovako… Bolje neka su takse… Zbog mentalnog zdravlja srećnog nam naroda.

Vreme je da počnemo da razmišljamo o ljudima, čuvajući svoje interese i dobijajući najviše što je moguće, poručio je predsednik Aleksandar Vučić.

Ja sam mislio da su mu podanici, svi do jednog zbrinuti, da im se stranački interesi preko uzurpirane zakonodavne, izvršne i sudske vlasti beskompromisno čuvaju i da su on i “ekipa” uzeli sve što je bilo moguće. Izgleda da sam bio u zabludi… Malo im je, hoće još. 

Srpski patrijarh Irinej ocenio je da najnoviji pritisci u vezi s Kosovom treba da dovedu do snažnijeg jedinstva naroda i države u odbrani suverenih prava i integriteta, i poručio da je najvažnije da ne budemo malodušni i da se ne predajemo unapred. U intervjuu za današnju Politiku, patrijarh napominje da jedinstvo, o kojem govori, ne bi trebalo da narušavaju unutrašnje razmirice.

Da vam nešto objasnim poglavare naš. Razmirice koje apriori poništavaju mogućnost jedinstva su posledica malodušnosti i bezobrazluka nosioca vlasti  koji su svojim bahatim vladanjem i pristajanjem na sve pritiske i ucene, sa svih strana, i dovele do toga da im je sada jedini posao da nas svakodnevno, na razne načine, ubeđuju da mi suverenitet na Kosovu i Metohiji nemamo jer su integritet davno izgubili neki drugi, počev od Cara Lazara. E sa takvima razmirica mora biti… Dok im leđa ne ugledamo… Kroz rešetke.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.