Koha: Američka ambasada potvrdila da organizuje diskusiju o ZSO

bilbord zso
FOTO: KoSSev

Izvor: Koha (Tekst je preveden sa albanskog)

Amasada SAD-a u Prištini potvrdila je da organizuje diskusiju o Zajednici srpskih opština na Kosovu, koja će biti održana 31. januara.

U odgovoru za Kohu iz ove ambasade navode da su na diskusiju pozvani lideri civilnog društva, vladini zvaničnici, politički lideri i diplomate.

„Pozivamo raznoliku grupu lidera civilnog društva, zvaničnike vlade, političke lidere i diplomate da razgovaraju o ovoj važnoj temi. Naš cilj je da unapredimo uzajamno razumevanje za angažovanje u vezi sa Asocijacijom, u podršci dijalogu, olakšanom od strane EU, između Kosova i Srbije“, navela je američka ambasada u odgovoru za Kohu.

Navode i da je ova diskusija u skladu sa trajnim ciljem SAD-a da unaprede integraciju Kosova u evropske i evroatlantske strukture „kao odraz dugogodišnjeg prijateljstva i podrške narodu Kosova“.

Diskusija će se održati u utorak, 31. januara, od 10 do 12 časova u zgradi ambasade SAD-a u Prištini.

KoSSev: Svoje učešće na ovoj diskusiji, kako je danas preneo RSE, potvrdio je i ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Nenad Rašić.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.