Klan Kosova: Zatražio glas od kolege u toaletu, kako bi postao član Tužilačkog saveta Kosova

ferizaj-tužilaštvo uroševac
FOTO: Gazeta Express

Tužilac Osnovnog tužilaštva u Uroševcu lobirao je na neobičnom mestu kako bi dobio glasove da bi kasnije postao član Tužilačkog saveta Kosova.

Da bi bio imenovan za člana Tužilačkog saveta Kosova, jedan od tužilaca Osnovnog tužilaštva u Uroševcu, pokušao je da obezbedi glasove za sebe.

To je pokušao da uradi na ne baš uobičajenom mestu.

U jednom toaletu u tužilaštvu u Uroševcu, zatražio je glas svog kolege Pauljina Paškua.

Pašku sa kojim je ragovarao Klan Kosova nije otkrio ime osobe koja dolazi iz Prištine, a koju nije ni prijavio policiji, iako je rekao da indirektno traži njegov glas već tri nedelje.

Bivši tužilac kaže da bi KST trebalo hitno da se pozabavi slučajevima poput ovih koji su se, prema njegovim rečima, u prošlosti događali na različite načine.

KoSSev: Upravo zbog neregularnosti u odabiru članova tužilačkog saveta, ambasada SAD, kao i kancelarija EU na Kosovu, odlučile su nedavno da se povuku iz procesa nadgledanja odabira novih članova Tužilačkog saveta Kosova i glavnih tužilaca.

Prvi potez načinila je ambasada SAD koja je saopštila da je reč o „pokvarenom sistemu“ te da bi tužioci trebalo da budu odabrani na osnovu njihovih kvalifikacija, a ne političke pripadnosti ili veza.

Potom je isto učinila i Kancelarija Evropske unije na Kosovu, naznačivši da oni takođe „imaju svoje dileme“. Ove procese neće nadgledati sve do potpune revizije, poručili su.


Pročitajte još:

Priština: Posle povlačenja ambasade SAD hitan sastanak Tužilačkog saveta, 4 zaključka, Seljimi pozdravio

„Pokvaren sistem“ – Ambasada SAD u PR se povlači iz procesa nadgledanja odabira tužilaca

Posle SAD, EU se takođe povlači iz procesa praćenja u Tužilačkom savetu

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.