KFOR: Zatvara se skladište otrovnih materija u Đakovici, bila ugrožena bezbednost građana

Opasne materije - skladišta
FOTO: KFOR

Misija KFOR-a je u sklopu aktivnosti nadgledanja svih objekata u kojima se skladište otrovne industrijske materije, ocenila da je iz jednog skladišta u Đakovici neophodno ukloniti otrovne materije zato što predstavljaju opasnost po živote ljudi.

Stručnjaci KFOR-a kontrolu spornog objekta u Đakovici izvršili su prekjuče. Hemikalije će biti premeštene u novo, sigurnije skladište, daleko od naseljenog područja, navodi se u saopštenju ove misije.

Iz KFOR-a navode da kosovske institucije redovno sprovode ovakve aktivnosti u cilju poboljšavanja uslova skladištenja toksičnih materija i obezbeđivanja zdravijeg i bezbednijeg okruženja za sve stanovnike.

„Slična poboljšanja u skladišnim objektima izvršena su nedavno i na drugim lokacijama kao što su Peć i Janjevo“, dodaju.

U Goraždevcu građani zabrinuti zbog odlaganja hemijskog otpada u blizini naselja

Podsećamo, meštani Goraždevca i okolnih sela, zabrinuti za svoje zdravlje, u više navrata u poslednjih mesec dana su protestovali zbog odlaganja hemijskog otpada na parceli fabrike Swis, a pokrenuli su i peticiju u nameri da spreče dalje odlaganje otpada.

Iako su se predstavnici učesnika protesta sastajali sa predstavnicima Ministarstva za životnu sredinu i prostorno planiranje i međunarodnim predstavnicima, sa ove parcele otpad nije uklonjen. Naprotiv, pre nekoliko dana na istu lokaciju dopremljeno je još četiri šlepera hemijskog otpada i to u pratnji policije, KBS-a i vatrogasne službe.

Pročitajte još:

U Goraždevac dopremljeno još četiri šlepera hemijskog otpada

Goraždevac: Pritisci ojačali komšijske veze Srba i Albanaca

Sa današnjeg protesta u Goraždevcu: Sumnjamo na korupciju!

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.