KFOR o raspitivanju britanskih vojnika u Goraždevcu: Rutinske aktivnosti, da se oseti puls stanovništva o različitim temama

Osoblje KFOR-a iz Velike Britanije boravilo je danas u Goraždevcu sa jedinom svrhom – da oseti puls stanovništva u vezi sa različitim temama, a jedna od njih je bezbednosna percepcija stanovništva koje živi u opštini i oko manastira Visoki Dečani“, potvrdio je večeras za KoSSev portparol KFOR-a, Antonio Minutela.

Radio Goraždevac javio je danas da su pripadnici britanskog KFOR-a posetili ovo selo, gde su „uznemirili“ lokalno stanovništvo pitanjima u vezi sa bezbednošću manastira Visoki Dečani.

Među pitanjima, kako su za ovaj medij potvrdili meštani Goraždevca, bilo je i – da li bi bilo dobro da manastir Visoki Dečani umesto KFOR-a obezbeđuje Kosovska policija, a na koje su oni odgovorili negativno jer, kako su rekli „nemaju poverenja u policiju“.

Portparol KFOR-a u večerašnjem odgovoru za KoSSev, međutim kaže da je reč o ispitivanjima građana koja su deo rutinskih aktivnosti, s ciljem praćenja trenutne situacije i „održavanja poznavanja situacije“.

Ističe i da ovo nije bio prvi put da se ovakva saslušanja sprovode, te da KFOR obično obavlja takve aktivnosti širom celog Kosova.

„Ova ispitivanja kroz ragovore takođe uključuju percepciju građana prema KFOR-u. Ne prisiljavamo nikoga da odgovori i uvek i u potpunosti radimo s ljudima poštujući njihovo dostojanstvo, bez obzira na njihovu etničku pripadnost“, naglasio je na kraju Minutela.

Pročitajte još:

Radio Goraždevac: KFOR pitao lokalno stanovništvo – da li bi bilo dobro da V. Dečane obezbeđuje KPPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.