Kancelarija za KiM uručila manastiru Draganac opremu za farmu i mlekaru

Kancelarija za KiM Manastir Draganac
FOTO: Kancelarija za KiM

Manastir Draganac dobio je opremu za potrebe razvoja farme i mlekare, saopštila je Kancelarija za KiM, koja je i obezbedila donaciju.

Opremu je manastiru juče uručila pomoćnica direktora Kancelarije za KiM, Milena Parlić, navodeći da će ona biti od velikog značaja za unapređenje proizvodnje.

“Ovde sam da u ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju i direktora Petra Petkovića bratstvu manastira Draganac uručimo opremu za njihovu mini farmu, za širenje ove njihove male ekonomije, tako da mi nastavljamo da radimo, da gradimo i pomažemo naše svetinje i narod na KiM”, istakla je Milena Parlić.

Manastirska ekonomija dobila je opremu u vidu muzilice za četiri koze, rashladne vitrine, pasterizatore, kuhinjski nameštaj, vakumirke, prese, konstrukcije za mužu koza, kade za sir.

Parlić je tokom posete Dragancu osudila prekjučerašnje obijanje crkve u Suvom Dolu kod Kosovske Mitrovice.

„Koliko god neki rušili i uništavali, mi ćemo više da gradimo i obnavljamo, a najbolji dokaz za to su naše svetinje koje su porušene i spaljene 1999. i marta 2004. godine, a zatim i obnovljene“, navela je.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.