Kancelarija: Sedmodnevni boravak na Tari za mališane sa Kosova

Foto: Kancelarija za KiM

Kancelarija za KiM, u saradnji sa Gradom Beogradom i Centrom dečijih letovališta Beograd, organizovala je sedmodnevni boravak na Tari za 200 dece iz socijalno ugroženih porodica sa Kosova. Prva grupa mališana doputovala je danas. 

Putovanjem su obuhvaćena deca školskog uzrasta od trećeg do šestog razreda iz Gračanice, Donje Brnjice, Ugljara, Kuzmina, Sušice, Lapljeg sela, Donje Gušterice, Lepine, Lipljana i Kosovske Mitrovice.

„Pored bogatog sadržaja tokom boravka i niza sportsko-rekreativnih i edukativno-zabavnih aktivnosti, deci će biti obezbeđena i besplatna škola skijanja kao i oprema u vidu zimskih jakni i obuće za sneg“, navela je Kancelarija za KiM.

Prvu grupu mališana je danas na Tari dočekala pomoćnica direktora Kancelarije za KiM, Svetlana Miladinov, koja je tom prilikom istakla važnost ovakvih akcija za decu sa Kosova, koja, kako je kazala, odrastaju u specifičnim uslovima.

„Svesni smo da naša deca na Kosovu i Metohiji žive i odrastaju u specifičnim uslovima, zbog čega se trudimo da im oplemenimo slobodno vreme. Mnogi od ovih mališana nikada nisu bili na planini i zato smo želeli da im ovo bude raspust za pamćenje“, kazala je Miladinov.

Osim toga, ona je istakla da je takođe važno da se deca sa Kosova povežu sa svojim vršnjacima iz centralne Srbije, da stvore prijateljstva i trajne veze.

Miladinov je takođe podsetila da je Kancelarija za KiM sa svojim partnerima organizovala putovanja za ukupno 360 dece sa Kosova.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.