Kamenovane prostorije SNS-a u Leposaviću; Đurić: Postoje indicije da određene političke grupacije stoje iza napada

16: 09 – Tokom današnje posete direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića Kosovskoj Mitrovici i GI SDP Oliver Ivanović, pitali smo ga da prokomentariše napad na prostorije SNS jutros u Leposaviću, s obzirom na to da se ova stranka do sada nije oglasila. Evo šta je Đurić, koji je ujedno i član predsedništva SNS odgovorio:

"Očekujem da istražni organi najhitnije kazne one koji su odgovorni za taj napad. Smatram da je bilo kakvo nasilje u političkom delovanju neprihvatljivo. Postoje indicije da iza ovoga stoje određene političke grupacije. Kada budemo saznali koja politička stranka i ako neka politička stranka stoji iza toga, o tome ćemo obavestiti javnost. Za sada želim da pozovem sve predstavnike političkih stranaka da se suzdrže od nasilja kao metode političkog delovanja. Pokažimo, naročito ovde na KiM-u gde smo svi u istoj koloni sa istim ciljem okupljeni, da nam je jedina i najvažnija stranka i najvažniji cilj koji nas okuplja država Srbija. Lista 'Aleksandar Vučić – Srbija' pobeđuje veruje u Ujedinjenje i okupljanje svih Srba na Kosovu i Metohiji."
 

12:42 – Prostorije Srpske napredne stranke u Leposaviću kamenovane su noćas, potvrđeno je za KoSSev iz Kosovske policije. Lice koje je izvršilo napad u međuvremenu je i identifikovano. Kamenovanje je najoštrije osudio pokrajinski odbor Demokratske stranke Srbije za KiM, dok iz SNS-a, za sada, nema reakcija. 

"Tužilac je napad okarakterisao kao uništavanje pokretne imovine. Policija je preduzela operativne mere i radnje i identifikovala osumnjičeno lice, odnosno počinioca krivičnog dela," rekao je u izjavi za KoSSev šef operative Kosovske policije za region Sever, Željko Bojić. 

Pokrajinski odbor Demokratske stranke Srbije je u međuvremenu, kako je saopšteno, najoštrije osudio kamenovanje prostorija SNS-a. 

Članovi DSS-a sa KiM-a smatraju, takođe, da, bez obzira na razlike u stavovima prema srpskom nacionalnom pitanju, nikakvo drugačije političko gledište ne može da bude opravdanje za nasilje.

"Političko iznošenje stavova mora biti demokratski i argumentovano bez frustracija uz uvažavanje političkih neistomišljenika," poručili su iz ove stranke. 

Iz SNS-a za sada nema reakcija u vezi sa noćašnjim kamenovanjem njihovih prostorija na KiM-u. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.