Podmetnut požar u uzurpiranom stanu

Kako saznaje RTV Kim, došlo je do pružanja otpora i podmetanja požara od strane stanara prilikom iseljavanja iz stambene jedinice u naselju Padalište, a jedan od njih, Miloš Micić, je priveden.

Komandir policijske stanice u Gračanici, Bratislav Trajković, potvrdio je da je policija intervenisala na Padalištu.

"Policija je pružila asistenciju Opštini Gračanica, tu je zbog bezbednosti," rekao je Trajković u kratkoj izjavi za naš medij.

Danas su iseljene 3 porodice koje već 5 godina ilegalno borave u stanovima u naselju Padalište.

Slađana Arsić, raseljeno lice iz Novog Brda, je sa svojom porodicom zauzela dva stana jer je, kako kaže, jedan previše mali za petočlanu porodicu.

"Izbacili su me na ulicu, a izbaciće mi i drugog sina. Danas ćemo spavati u kolima jer nemamo gde," kazala je Arsićeva za RTV Kim.

Direktor opštinskog Odeljenja za urbanizam Dejan Jovanović kaže da je decembra prošle godine sa uzurpatorima postignut dogovor da do prvog aprila dobrovoljno napuste stanove, taj dogovor je, kako kaže, ispoštovala samo jedna porodica. Komentarišući incident koji se dogodio prilikom izbacivanja Miloša Micića, Jovanović je kazao da je "najvažnije da niko nije povređen i da je slučaj rešen mirnim putem".

"Nikoga nećemo ostaviti na ulici. To i oni znaju. Prošle godine smo rešili 90% ovog problema ostalo je još samo ovo. Opština je pomogla svima koji su bili deo socijalne kategorije, a bili su i deo uzurpacije, tako da ćemo i ovim stanarima pomoći kroz građevinski materijal, dodelu kuća i izgradnju novih stambenih objekata," ističe Jovanović.

U stambenim jedinicama na Padalištu uzurpirano je još pet stanova. Jovanović apeluje na preostale stanare da u što kraćem roku dobrovoljno napuste objekte.

Radio Kim

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.