K.Mitrovica obeležila Dan oslobođenja, na svečanoj akademiji dodeljene plakete i povelje

Foto: KoSSev

U Mitrovičkom dvoru danas je održana ceremonija povodom obeležavanja 77. godišnjice oslobođenja u Drugom svetskom ratu i ujedno Dana opštine Kosovska Mitrovica. Tim povodom su dodeljene plakete i povelje svim zaslužnim građanima koji su u proteklih godinu dana dali svoj doprinos u razvoju opštine.

Ceremonija, kojoj su prisustvovali najviši predstavnici lokalne i centralne vlasti na Kosovu iz Srpske liste, započeta je intoniranjem himne Republike Srbije.

Nakon toga, predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić, obratio se prisutnima poželevši im dobrodošlicu i čestitavši im Dan grada.

Spirić je ujedno najavio novčanu podršku porodicama sa više dece.

„Rađanje je nešto što je najneophodnije i želimo da u narednoj godini, slobodno kao lokalna samouprava, istaknemo da će svako četvrto dete, odnosno porodica biti nagrađena mesečnom podrškom od 10,000 dinara, što je jasan pokazatelj da svi zajedno želimo da ostanemo na Kosovu“, rekao je između ostalog Spirić.

Ceremonija je upotpunjena prikazivanjem filma o Mitrovici – „Danas“ u kojem su prikazane aktivnosti opštine i realizovani infrastrukturni projekti prethodnih godina, kao i kulturno-umetničkim programom.

Prisutnima se potom obratio i potpredsednik kosovske vlade i ministar, Goran Rakić, koji je u svom izlaganju odao počast herojima i preko hiljadu žrtava koji su branili ovaj grad.

„Mi smo narod koji je preživeo velika stradanja, mi smo naučili da kada nas obore ustanemo iz pepela i vinemo se u nebesa, kao feniks, poraz nam nikada nije bio opcija“, poručio je između ostalog Rakić na današnjoj ceremoniji.

Tokom ceremonije dodeljene su povelje i plakete svim građanima koji su zaslužni za razvoj opštine.

Među njima je bio i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, kojem su dodeljeni Zlatna povelja i Ključ grada Kosovske Mitrovice. Ključ i povelju preuzela je umesto predsednika pomoćnica Direktora Kancelarije za KiM, Jelena Stojković.

Predsednik Srbije se ovim povodom zahvalio predsedniku Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica uputivši mu pismo. Više o tome u posebnoj vesti.

Plakete su između ostalog dodeljene Predškolskoj ustanovi „Danica Jaramaz“, tj. direktorici Gorici Marinković, zatim Pokrajinskoj službi za zapošljavanje, tj. direktorici Verici Ćeranić, Gordani Savić, Milanu Mihajloviću, Kik boks Klubu Kosovska Mitrovica kao i drugima.

Podsetimo, prethodno je danas u sklopu obeležavanja Dana opštine Kosovska Mitrovica otvoren novi most na lokaciji Dudin krš, dužine 80 metara, koji povezuje grad sa magistralnim putem Priština-Raška. Potom su čelnici Srpske liste uz predstavnike Kancelarije za KiM ispratili početak radova na rekonstrukciji KBC Kosovska Mitrovica.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.