Italijanski vojnici KFOR-a donirali zaštitnu opremu Klinici za infektivne bolesti u Prištini

FOTO: KFOR

Italijanski vojnici Regionalne komande KFOR-a Zapad uručili su juče maske i zaštitna odela Klinici za infektivne bolesti u Prištini, saopšteno je iz ove misije.

U saopštenju se precizira da je pomoć donacija italijanskog vojno-medicinskog tima kako bi podržao kosovske zdravstvene institucije u borbi protiv pandemije.

Italijanski tim čine lekari i medicinske sestre oružanih snaga Italije, i on pomaže zdravstvenim strukturama na Kosovu u borbi protiv kovid-19, kroz niz aktivnosti, uključujući medicinsko savetovanje i ankete koje se sprovode širom Kosova, objasnio je major Kristijan Beneđiamo (Cristian Benegiamo), vođa tima.

Direktorka Infektivne klinike, Ljindita Ajazaj Beriša (Lindita Ajazaj Berisha), zahvalila se italijanskom vojno-medicinskom timu na podršci, ali i na tome što su svoje stručno iskustvo u upravljanju pandemijom kovid-19 podelili sa kolegama na Kosovu.

Iz KFOR-a su istakli da oni olakšavaju delovanje vojno-medicinskog tima u okviru pomoći koju Kosovu zajednički pružaju italijansko Ministarstvo zdravlja i ministarstvo spoljnih poslova.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.