Isa Mustafa podneo ostavku na mesto predsednika LDK

Isa Mustafa
FOTO: KoSSev

Predsednik LDK, Isa Mustafa podneo je ostavku nakon lošeg rezultata koji je ova stranka ostvarila na jučerašnjim kosovskim vanrednim parlamentarnim izborima.

Ove navode potvrdio je sam Mustafa za prištinske medije nakon sastanka predsedništva LDK.

„Na sastanku koji sam sazvao nakon do sada prebrojanih glasova, lično mislim da je rezultat veoma loš, uopšte ga nismo očekivali, kako zbog sastanaka koje smo imali na terenu, tako i zbog rada gospodina Hotija“, rekao je Mustafa, prenosi Gazeta Express.

Koha prenosi da se na sastanku predsedništva LDK ujedno razgovaralo i o odabiru novog predsednika stranke.

„Obavesetio sam rukovodstvo da ću sačekati da skupština LDK izabere novog predsednika stranke u vrlo kratkom roku, imamo 60 dana da to učinimo, ali ćemo olakšati da ranije odaberemo novog predsednika“, rekao je Mustafa.

Predsedništvo Demokratskog saveza Kosova sastalo se danas nakon jučerašnjih izbora na kojima je ova stranka osvojila nešto iznad 13 odsto podrške glasova birača.

Sada bivši predsednik LDK, još juče je najavio da će se rukovodstvo ove stranke analizirati rezultate izbora. Ujedno je najavljeno i da će se raditi na promeni kadrovske strukture.

Prištinski mediji su ubrzo nakon početka ovog sastanka izvestili da je Mustafa podneo ostavku, pozivajući se na nezvanične informacije.

LDK na jučerašnjim parlamentarnim izborima nije uspela da pobedi ni u jednoj opštini na Kosovu.

Isa Mustafa preuzeo je poziciju predsednika LDK preuzeo 7. novembra 2010. godine pobedivši Fatmira Sejdiua na izborima za rukovodstvo stranke. Mustafa je reizabran na mesto lidera LDK-a avgusta 2019. godine.

Sve informacije o tome kako je protekao izborni dan pratite u: Kosovski vanredni Izbori UŽIVO

O reakcijama u: Samoopredeljenje i Srpska lista proglasili pobede, LDK prihvata poraz

EU očekuje od nove vlade da se angažuje u dijalogu s ciljem postizanja konačnog sporazumaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.