Hitan apel građanima da pomognu u izgradnji nasipa kod istočnog mosta u Bošnjačkoj

Opština Kosovska Mitrovica apeluje na građane da hitno krenu ka istočnom mostu u Bošnjačkoj mahali, kako bi pomogli u punjenju džakova sa peskom i izgradnji nasipa, kako su naveli u objavi na Fejsbuku, u cilju odbrane od daljeg izlivanja reke Ibar i evakuacije stanovništva.

Od jutros se na Severu ne smiruju poplave, a nakon obilnih padavina. Kada je u pitanju Kosovska Mitrovica trenutno je najkritičnije u naselju Bošnjačka mahala, gde je reka Ibar dostigla maksimum svog korita i izlila se van.

U Bošnjačkoj, upravo istočnog mosta, gde se i pozivaju građani da dođu, voda je stigla do samog mosta. Več su poplavljena dvorišta i nekoliko domaćinstava koja se nalaze u blizini reke.

Deo stanovništva samoinicijativno je jutros napustio domove, a oni koji to nisu učinili, trenutno su blokirani u svojim kućama.

Situacija je kritična i u Nemanjinoj ulici u ovom naselju, gde se i pored kuća nalaze i stambene zgrade.

Voda je već ušla u ulaze dve zgrade, a u „Beograđanki“ i u stanove na prvom spratu. Stanovništvo se i u njima samoinicijativno evakuiše. Ujedno, kamionom se izvlače zaglavljena vozila.

Kako javlja naš reporter, voda sve više nadolazi. Na licu mesta su, osim samih građana, i spasilačke ekipe, kako bi svi pomogli u evakuaciji ugroženog stanovništva.

U izjavi za naš portal, jedan od vatrogasaca kazao je da oni sada očekuju i čamce, te da, iako je kiša trenutno prestala – postoji bojazan da će voda još više da nadolazi u narednim satima.

Opširnije o poplavama u:

 

Hoti: Policija pojačala budnost u poplavljenim područjima

 

Hidrometeorološki institut Kosova: I sutra kišovito, na planinama sneg

 

Regionalni vodovod: Vodu ne konzumirati bez prethodnog prokuvavanja

 

Gazivodska brana bezbedna, mesta panici nema, primenjuje se redovna procedura blagog ispuštanja

 

„Šapa“ apeluje na građane da im pomognu u evakuaciji pasa iz klinike u južnom delu Mitrovice

 

Opština K.Mitrovica objavila broj telefona za pomoć evakuisanim porodicama

 

Opština Gračanica: Preduzimaju se preventivne mere protiv poplava

 

Spirić: Evakuisano blizu 120 porodica iz 11 stambenih zgrada u Bošnjačkoj, vodostaj Ibra u blagom porastu

 

Poplave u povratničkom selu Osojane

 

Ibar se izlio iz korita u Bošnjačkoj: Voda dostiže nivo istočnog mosta, na terenu spasilačke ekipe sa čamcima, evakuacija u toku

 

Obustavljen saobraćaj na delu puta K.Mitrovica-Zubin Potok i preko Zvečana

 

Poplave na SeveruPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.