„Šapa“ apeluje na građane da im pomognu u evakuaciji pasa iz klinike u južnom delu Mitrovice

FOTO: KoSSev

Današnje poplave, pored ljudi uzgrozile su i životinje. Dvorište veterinarske klinike u Romskoj mahali u južnom delu Mitrovice Ibar je poplavio, a voda preti da uđe u samu zgradu u kojoj je smešten veliki broj životinja. Udruženje „Šapa“ poziva građane da im se pridruže u evakuaciji pasa.

Ujedno, iz Udruženja apeluju na građane da svoje ljubimce ne ostavljaju vezane i zaključane, već da ih sklone na bezbedno, kao i da im se obrate putem društvenih mreža ukoliko primete da je neka životinja zarobljena vodom, a nisu u mogućnosti da im sami pomognu.

Dvodnevne obilne padavine danas su izazvale poplave širom Kosova.

U severnom delu Kosovske Mitrovice situacija je kritična u Bošnjačkoj mahali usled izlivanja Ibra iz korita, odakle je evakuisano oko 120 porodica.Evakuisane porodice koje trenutno nemaju privremeni smeštaj mogu se javiti na: 064 85 23 709Situacija u ovim delovima naselja Bošnjačka mahala i dalje je kritična, jer voda ne prestaje da nadolazi.

Građani uz spasilačke ekipe pomažu u izgradnji nasipa, na licu mesta su i ekipe Hitne pomoći. Rad je dodatno otežan jer od danas, u ovim ulicama, nema ni struje.

O poplavama opširnije u:

 

Regionalni vodovod: Vodu ne konzumirati bez prethodnog prokuvavanja

 

Gazivodska brana bezbedna, mesta panici nema, primenjuje se redovna procedura blagog ispuštanja

 

Opština K.Mitrovica objavila broj telefona za pomoć evakuisanim porodicama

 

Opština Gračanica: Preduzimaju se preventivne mere protiv poplava

 

Spirić: Evakuisano blizu 120 porodica iz 11 stambenih zgrada u Bošnjačkoj, vodostaj Ibra u blagom porastu

 

Hitan apel građanima da pomognu u izgradnji nasipa kod istočnog mosta u Bošnjačkoj

 

Poplave u povratničkom selu Osojane

 

Ibar se izlio iz korita u Bošnjačkoj: Voda dostiže nivo istočnog mosta, na terenu spasilačke ekipe sa čamcima, evakuacija u toku

 

Obustavljen saobraćaj na delu puta K.Mitrovica-Zubin Potok i preko Zvečana

 

Poplave na SeveruPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.